Left Lane Cruiser ontlaadt zich in dB’s Left Lane Cruiser ontlaadt zich in dB’s

Amerikaanse blues-rockformatie speelt rauwste kant van de blues

, Tekst: Krista Jantowski / Foto's: Edward Bos

Left Lane Cruiser ontlaadt zich in dB’s

Amerikaanse blues-rockformatie speelt rauwste kant van de blues

Tekst: Krista Jantowski / Foto's: Edward Bos ,

Afgelopen donderdag werd de tweemansformatie van Left Lane Cruiser ontketend in de dB’s. Daar bewezen zij dat er niet veel nodig is om verdomd veel herrie te maken. Men neme een drumstel, een elektrische slidegitaar, vergezeld van een ietwat obscene zangstem et voilà! Denk aan Muddy Waters -maar dan met een slecht humeur-, The Black Keys, Captain Beefheart en een adrenalinestoot ineen.

Amerikaanse blues-rockformatie speelt rauwste kant van de blues

In het voorprogramma staan de mevrouwtjes van The Mrs, de Utrechtse all-girlrockband met een flinke dosis testosteron. De dames spelen onder andere een paar nummers van  Contradiction, hun nieuwe EP. De ironie van deze titel wordt pas echt duidelijk als ze plaats maken voor de bebaarde mannen van de Amerikaanse blues-rockband Left Lane Cruiser. Zweterige, rauwe, harde ‘blues on speed’, schreeuwende vocalen en rechttoe-rechtaan drumspel. 

Ik stel me zo voor dat als zanger en gitarist Freddy J. Evans IV geen gitaar vast zou hebben, hij nog op zijn navel zou spelen. Zijn rauwe stem wordt af en toe gesmeerd met een slok Dommelsch, hoewel ik de man eerder zittend op een veranda zie met een bijna lege fles whiskey in zijn hand. Drummer Brenn ‘Sausage Paw’ Beck kan in een vorig leven niets anders zijn geweest dan een drummer. Met zijn minimalistische, maar doeltreffende drumspel weet hij een stampvoetende consensus te creëren bij het publiek. Steevast  vormt hij het fundament waarop Evans zijn vlugge vingerwerk bouwt.

Gedurende de avond komen enkele klassiekers langs, waaronder die van ZZ Top, Muddy Waters en Blind Boy Fuller. Left Lane’s cover van ‘Black Betty’ doet haast Tom Jones'  versie vergeten.

Left Lane Cruiser produceert een sterk staaltje highvoltage blues-rock en daar liggen hun roots. Hun eigen materiaal is één en al kracht. De mannen moeten het niet hebben van poëtische poespas en geven alles op nummers als 'Big Momma', 'Crackalacka' en 'Pork ’n Beans'. Na elk nummer wordt de ontlading samengevat in een kort "Yeah", beantwoord door een toestemmend publiek met "Fuck yeah".

Gezien: Left Lane Cruiser & The Mrs, donderdag 19 november 2009 @ dB’s

Left Lane Cruiser is nog te zien in verschillende Europese steden en heeft inmiddels een derde album uitgebracht genaamd ‘All You Can Eat’. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht