Lady Sovereign en een Glimmer rocken de tent tijdens Rauw

Publiek krijgt energieke electro voorgeschoteld

Tekst en foto's: Arne Coomans ,

De maandelijks terugkerende Rauw-shows van Feestbureau Meubelstukken vormen altijd weer een fijne combinatie van goede dj's en strakke live-acts. Het bonte electrogezelschap bestaat vanavond uit Joost van Bellen, MC Lady Sovereign en DJ Annalyze. Vanwege ziekte is slechts de helft van de DJ's The Glimmers op komen draven.

Publiek krijgt energieke electro voorgeschoteld

Joost van Bellen opent de avond met een lekker opgebouwde set electro. Dat hij weet wat de dames na hem gaan brengen, is te merken zodra Lady Sovereign nogal hyperactief de kleedkamer komt binnen lopen en voor de derde keer Annalyze weet te melden dat Joost weer een nummer van haar setlist speelde. Enkele minuten later loopt Annalyze zelf het podium op en begint aan haar eerste tracks. Strak, met een enorm pittig randje.

Sovereign betreedt niet veel later het Tivoli-podium en begroet onvoorbereid het publiek: "Hello......, I can't even fucking pronounce the name of this town." Vol energie stuitert Sovereign over het podium, van links naar rechts en weer terug. Halverwege wordt de energie wat minder maar als aan het eind van de set er een heuse pit ontstaat, is Lady Sovereign weer net zo enthousiast als ze begon.

Dan is het tijd voor The Glimmers om het stokje over te nemen. Dat wil zeggen: de helft van The Glimmers, want wegens ziekte heeft Benoelie verstek moeten laten gaan en staat Mo er vanavond alleen voor. Dat maakt het feestje er echter niet minder om; de avond kan wel een wat strakkere, energiekere mix gebruiken en dat is precies wat de Glimmer neerzet. Joost van Bellen omschrijft het passend met zijn tweet:  "If 900 kids go mad on Crammps Human Fly, you know its a GREAT DJ.  Respect MO of @theGlimmers."

Gezien: Rauw met Joost van Bellen, dj Annalyze, The Glimmers en Lady Sovereign, zaterdag 14 november 2009 @ Tivoli