Efterklang betovert De Helling Efterklang betovert De Helling

Most Unpleasant Men weet deel publiek te boeien

, Tekst: Jeffrey Zweep / Foto's: Jeroen Bruggenwirth

Efterklang betovert De Helling

Most Unpleasant Men weet deel publiek te boeien

Tekst: Jeffrey Zweep / Foto's: Jeroen Bruggenwirth ,

We hebben er een tijd op moeten wachten, maar eindelijk is het Deense Efterklang weer in Utrecht. Het gezelschap, want om de Denen een ‘band’ te noemen doet ze te kort, deed Into The Great Wide Open aan en kwam onlangs met een nieuwe plaat.

Most Unpleasant Men weet deel publiek te boeien

Het is aangenaam vertoeven in De Helling een half uur voor aanvang van support-act Most Unpleasant Men. De nieuwste plaat van Efterklang, 'Performing Parades with The Danish National Chamber Orchestra' doet het goed bij de merchandise stand en de flessen Becks rinkelen bij de bar. De leden van de support-act lopen nog wat onwennig door de hal en langzaam maar zeker stroomt de zaal vol.

Het lokale vijfkoppige Most Unpleasant Men weet een aardig deel van het publiek te boeien, maar voor een aantal mensen is de muziek veel te traag. Hoewel de single Princess goed
wordt ontvangen, valt de term ‘loungemuziek’ in het publiek. Voor een groepje een goed excuus om nog maar weer bier te gaan halen en pas op het moment dat de Denen de zaal bevolken weer terug te komen.

Na een voor het gevoel te lange pauze is dat dan eindelijk het geval: Efterklang komt op. Met de nieuwe plaat ligt de nadruk van de show op nummers van 'Parades'
, welke dan ook zeer goed ontvangen worden. Ook van 'Tripper' wordt het nodige gespeeld met een ietwat langzamere versie van Step Aside als hoogtepunt. Vocalist Casper Clausen heeft genoeg contact met het publiek en laat dan ook vaak weten erg blij te zijn om vanavond hier te spelen.

Meerdere keren vertelt hij dat het gezelschap behalve tracks van 'Parades' en 'Tripper', ook tracks van de allernieuwste plaat ten gehore brengt. Deze nog titelloze plaat komt in februari uit en ook de liedjes hiervan worden niet bij naam genoemd.

Het zevental speelt vrijwel foutloos en weet de gehele inhoud van De Helling te betoveren. Het gezelschap komt zelfs terug voor een toegift, iets wat ze bijna nooit doet. Na afloop was zowaar de grootste metalhead onder de indruk van dit zevenkoppige sprookjesgezelschap, iets wat we zeker mogen toedichten aan de kwaliteiten van de Denen.


Gezien: Efterklang en Most Unpleasant Men, 4 november 2009 @ Tivoli de Helling

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht