Weekagenda week 21 Weekagenda week 21

Berio Sequenzas, Boxcutter, Cryptacize, Zetho, Bnann Watts, Erick E.

, Tekst: Casper Sikkema

Weekagenda week 21

Berio Sequenzas, Boxcutter, Cryptacize, Zetho, Bnann Watts, Erick E.

Tekst: Casper Sikkema ,

Ook dit weekend staan Utrecht en Amersfoort weer bol van de Vette Analoge Shit, Rumor, Reykjavik Sounds, Infadels en het altijd weer spetterende Rockit!

Berio Sequenzas, Boxcutter, Cryptacize, Zetho, Bnann Watts, Erick E.

Wanneer: zondag 24 mei

Waar: Tivoli de Helling

Wat: Reykjavik Sounds

Wie: The Giants of Husavik, Ben Frost, Valgeir Sigurdsson

Waarom: Het verhaal is bekend: Maurits Westerik (GEM) en Jason Kohnen (Bong-Ra) vertrokken voor het In A Cabin With-project naar IJsland. Aldaar werden een paar prachtige nummers opgenomen die sferisch uittekenen hoe IJsland (naast intens koud) zo ongeveer moet voelen. The Giants of Husavik, de viriele naam die het duo zichzelf schonk, presenteert zondagavond het album op een avond die onder de noemer ‘Reykjavik Sounds’ geheel in het teken van noordelijke pracht zal staan. Naast The Giants of Husavik zullen de twee vrienden en beide eilandbewoners Valgeir Sigurdsson en Ben Frost een adembenemende bijdrage aan de avond verzorgen. Sigurdsson werd vooral bekend door zijn bijdrage aan de soundtrack van ‘Dancer in the Dark’, waarbij hij zijn beroemdste eilandgenote Björk een helpende hand toestak. Ben Frost, postminimalist uit Australië, woont sinds een aantal jaar in Reykjavik. Het beeld van IJsland dat The Giants of Husavik voor ons uitrolt, past de donkere electronica van Frost ook stukken beter dan het zonnige optimisme van zijn thuisland. Wil je zondagavond de lente voor even vergeten en na een smaakvolle onderdompeling in dromerige, noordelijke schoonheid weer fris herboren Tivoli uitstappen? Dankzij jouw behulpzame vrienden van 3VOOR12/Utrecht kan dat! Wij geven voor de snelste jongens en meisjes 2x2 kaarten weg. Wees dus snel!

Wil jij naar Reykjavik Sounds? Stuur dan zo snel mogelijk een mail naar prijsvraag@3voor12utrecht.nl

 

Wanneer: zaterdag 23 mei

Wat: Rumor

Wie: Berio Sequenzas, Boxcutter en Digital Primitives 

Waar: RASA, SJU, EKKO

Waarom? Rumor is zo'n festival waarvan de programmering ons eigenlijk altijd noopt tot superlatieven. Toen we dan ook vernamen dat Rumor Marnie Stern (de titel van haar laatste album 'This Is It and I Am It and You Are It and So Is That and He Is It and She Is It and It Is It and That Is That' was maar een van de geniale aspecten van dat album) had geboekt, konden we ons geluk niet op. Helaas besloot Marnie dat ze bij nader inzien toch iets beters te doen had dan haar vrienden in Utrecht te plezieren, waardoor we eigenlijk ietwat beschroomd (maar hopelijk niet minder overtuigend) de namen van Berio Sequenzas, Boxcutter en Digital Primitives aan u mogen doorgeven. Ook leuk!

 

Wanneer: vrijdag 22 mei

Wat: Vette Analoge Shit

Wie: CryptacizeMichael Feuerstack,  Zetho

Waar: dB's

 

Waarom? Het mag wel eens gezegd worden: de Vette Analoge Shit-avonden slagen er al sinds jaar en dag in een bijzonder fijne selectie van de interessantere indiebands uit binnen- en buitenland te programmeren. Deze keer is Cryptacize de hoofdreden om naar dB's te fietsen. Deze band van Chris Cohen (Deerhoof!) en uitgebracht door Asthmatic Kitty (Sufjan!) combineert halve liedjes en dromerige vocalen met een soort speelsheid die alles op zijn plek laat vallen tot wat de organisator zelf omschrijft als 'intelligente pop'. Sufjan vindt het in ieder geval te gek! Ook aanwezig en zeker het vermelden waard: een tot de voorman Michael Feuerstack (The Acorn) uitgedund Snailhouse, eind vorig jaar nog de tourbuddy's van Paper Tiger. Utrecht wordt op deze kosmopolitische avond vertegenwoordigt door Zetho, een modern klassiek duo met een voorliefde voor componist Phillip Glass.


Wanneer: vrijdag 22 mei

Wat: Infadels

Wie: Free Things For Poor People, Bnann Watts

Waar: De Kelder, Amersfoort

Waarom? Oké, het is een behoorlijk naïeve tekst, toch bleef 'Free Things For Poor People' behoorlijk lang nazingen in ons hoofd. Het zal, naast ons vermogen om ook de simpele dingen van het leven te waarderen, vast iets met onze sluimerende communistische sympathieën te maken hebben. De mannen van monsterhit Can't Get Enough' en een rits legendarische liveshows komen naar De Kelder met waarschijnlijk één doel: een feest waar de zin van het leven, honger in Afrika en de breuk tussen Jan & Yolanthe steeds verder naar de achtergrond verdwijnen. We hoeven u natuurlijk niet te wijzen op de mogelijkheden die De Kelder biedt om Bnann Watts (die zanger) over zijn kale bolletje te aaien.

 

Wanneer: zaterdag 23 mei

Wat: Rockit

Wie: Stacey Pullen, Michel de Hey, Ken Ishii, Secret Cinema en Jamie Lie-A-Kwie, Firebeatz, Sound Of Love Soundsystem, Benny Rodrigues, Prok & Fitch, Sunnery James & Ryan Marciano en Erick E.

Waar: Central Studios

Waarom: Nog meer feest: Rockit knalt zaterdag in de Central Studios voor het laatst dit seizoen indoor. Weer in twee zalen, weer met verschillende thema's. In zaal 1 zullen vertrouwde technobeats gebracht door Stacey Pullen, Michel de Hey, Ken Ishii, Secret Cinema en Jamie Lie-A-Kwie. In zaal twee zal, net als tijdens het Nightlife Circus, house klinken. Daar achter de tafel : Firebeatz, Sound Of Love Soundsystem, Benny Rodrigues, Prok & Fitch, Sunnery James & Ryan Marciano en Erick E. Er zijn nog kaarten!

Wil jij naar Reykjavik Sounds? Stuur dan zo snel mogelijk een mail naar prijsvraag@3voor12utrecht.nl

 

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht