Weekagenda week 20 Weekagenda week 20

Skiggy Rapz, Duchess Says, We Are Wolves, Meindert Talma, Klub Radar

, Tekst: Casper Sikkema

Weekagenda week 20

Skiggy Rapz, Duchess Says, We Are Wolves, Meindert Talma, Klub Radar

Tekst: Casper Sikkema ,

Een bomvolle weekagenda met louter hoogtepunten: Skiggy Rapz, Duchess Says, We Are Wolves, Meindert Talma, Klub Radar.

Skiggy Rapz, Duchess Says, We Are Wolves, Meindert Talma, Klub Radar

Wanneer: donderdag 14 mei
Wat: EP-release ' Bang to the Boogie'
Waar: EKKO
Wie: Skiggy Rapz

Skiggy Rapz ziet er niet stoer uit. Toch is hij het wel. Stoer en positief. Donderdag presenteert deze bizar drukke Utregse hiphopper zijn nieuwe EP 'Bang to the Boogie' in EKKO. Het vooroordeel dat hiphoppers liever blowen dan moe zijn, ontkracht Skiggy met een rits aan succesvolle feiten die de ons oprecht doen afvragen of hij uberhaupt nog wel eens tijd heeft om in alle rust een blowtje te draaien. De rapper met de positive flow stond dit jaar al samen met Arts the Beatdoctor op SXSW. Ook bracht hij een album uit met Master Surreal onder de naam Keynote Speakerz. Of hij met ' Bang to the Boogie' zijn met het debuut van van vier jaar geleden verworven heldenstatus in Japan weet uit te breiden, is nog even afwachten. In hiphopstad Utrecht kan hij in ieder geval met opgeheven hoofd over straat. Kom uw localhero toejuichen!

Wanneer: woensdag 13 mei
Waar: dB's
Wie: Duchess Says & We Are Wolves

Tivoli werkt deze week samen met de collegazalen Theater Kikker (zie verder bij Tamango) en dB's. Een goede zaak voor de liefhebber van alternatieve popmuziek waar de Grote Zalen niet direct voor vollopen. Duchess Says en We Are Wolves zijn, natuurlijk geheel onterecht, van die bands. Duchess Says en We Are Wolves komen beiden uit Montreal, een stad waarvan we door twee edities Le Guess Who hebben geleerd dat het er muzikaal prima toeven moet zijn. Duchess Says en We Are Wolves vertegenwoordigen het hippere geluid uit deze muziekrijke stad. Een combinatie van electro, punk, indierock en een pittige zangeres zorgen tezamen voor een combinatie die je echt niet wil missen. Met afstand de meest opwindende avond van de week!

Wanneer: vrijdag 15 mei
Waar: dB's
Wie: Daily Bread, Electric Alley Cat

Van alle jonge, opkomende en hippe Nederlandse bands heeft Daily Bread de leukste drummer. Misschien komt dat omdat hij middenvoor op het podium zit, mooie blonde krullen heeft die meedansen op de maat of gewoon omdat hij heel goed en hard kan drummen. Onlangs, toen de band in EKKO stond, was het eigenlijk doodzonde dat het zo snel was afgelopen. Van de herkansing bij De Wereld Draait Door moesten we het ook al niet hebben, waardoor er weinig anders overblijft om weer op de fiets naar (ons inmiddels tweede huis) dB's te springen. Ook fijn: relatief nieuw, lokaal en volgens het deskundig oordeel van het Prayer For My Demo-panel uiterst veelbelovend: Electric Alley Cat.

Wanneer: vrijdag 15 mei
Waar: Theater Kikker
Wie: Meindert Talma en Moi, le Voisin

Meindert Talma een boomlange man uit het hoge noorden. Een held ook. Dankzij held die de mensheid prachtwerkjes als 'Leave Stumper' en 'Kriebelvisje' schonk, zijn wij ook eindelijk weer eens in de gelegenheid een fraai stukje poëzie te citeren. Over Joop Gall nog wel, wie kent m niet! (YESSS!)

TOPVORM

Zondagochtend 11 uur.
Joop Gall staart op zijn flat in Selwerd
wat wezenloos voor zich uit.
De sporen van een jolige avond en dito nacht
zijn moeiteloos te ontdekken
op het wit weggetrokken bekkie.
Maar ondanks een tekort aan slaap
en het idee dat er een dooie muis op z'n tong ligt,
weet hij: ik ben vandaag in topvorm.


Inmiddels heeft Meindert zijn vizier wat verbreed en komt hij in Theater Kikker langs met zijn door het Daglad van het Noorden breedgeprezen show ' Tamango'. Hierin wordt het beklemmende verhaal van de onmogelijke liefde tussen The Tourist en Jackie Hall vertelt. Met ons favoriete indiefolktrio Moi, le Voisin in het voorprogramma moet ongeveer de Apocalyps zijn losgebroken, willen we niet langskomen.


Wanneer: zaterdag 16 mei
Wat: Klub Radar
Wie: Abe Vigoda, Malajube, The Mae Shi, Pilooski, Sleepy Sun, Discodeine
Waar: Tivoli de Helling

Een jubileumeditie voor Klub Radar. Ook deze vijfde keer moet het gek lopen, wil de Helling niet volstromen met jonge, frisse geïnteresseerde jongens en meisjes met een innerlijk verlangen naar Goede & Vernieuwende muziek. Deze editie heeft naar onze bescheiden mening dan ook geen uitroepteken nodig om te onderstrepen dat je haast wel GEK moet zijn, wil je hier niet naartoe gaan. Voor de zekerheid doen we het toch maar: Abe Vigoda! Malajube! The Mae Shi! Pilooski! Sleepy Sun! Discodeine!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht