Weekagenda week 19 Weekagenda week 19

Lentegruis, ICP Orchestra. Europa

, Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht

Weekagenda week 19

Lentegruis, ICP Orchestra. Europa

Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Een bomvolle weekagenda met ruim aandacht voor Lentegruis. Daarnaast ICP Orchestra in SJU en de 27 uur van Europa.

Lentegruis, ICP Orchestra. Europa

Het Lentegruisfestival is een festival zonder diepe achterliggende gedachte. Er is geen thema er zijn geen grote ambities en eigenlijk is het is gewoon puur toeval dat drie dagen live-muziek worden gebundeld onder een overkoepelende naam. Op een school als die voor de journalistiek worden dit soort ideeën smalend in de prullenbak geworpen. Geen doelgroepanalyse, geen stevig doortimmert concept, geen universeel thema? Think again! Wij van 3VOOR12/Utrecht juichen het spontane en het kleinschalige juist toe. Wel als er een overvloed aan kwaliteit te zien valt in ieder geval. En dat is er gelukkig wel op de drie( en met de preparty van woensdag meegeteld zelfs vier) dagen Lentegruis. Ook in deze weekagenda: de 27 uur van Europa en ICP Orchestra.

Wanneer: woensdag 6 mei
Waar: Vechtclub

Waarom: Burial Hex, Eklin en Môgô,

Waarom: In de Vechtclub naast winkelcentrum Overvecht zullen, zo begrepen wij uit betrouwbare bron, in de toekomst meer toffe acts worden geprogrammeerd. Deze week vormt dan alvast een overtuigend voorbode. Woensdag is een voorproefje voor de rest van de Lentegruisavonden met Burial Hex uit de VS en Eklin en Môgô uit Nederland. Een avond vol donkere drones, noisy loops en mysterieuze electronoise. Eklin gooide in de vorige hoedanigheid Adept al hoge in het livecircuit en klinkt nu zonder gitarist nog mysterieuzer. Een bijzonder verleidelijke avond om onze prachtwijk Overvecht eens met een bezoek te vereren.

Wanneer: vrijdag 8 mei
Waar: Kargadoor

Wie: Boduf, Ignatz, To Kill a Petty Bourgoisiee, Wouter van Veldhoven en Mark Versteegen

Waarom:Lo-Friday heeft zichzelf inmiddels wel bewezen als een waardevolle versterking voor het liveaanbod in de stad. Deze avond als onderdeel van Lentegruis vormt daarop geen uitzondering met vier acts die vernieuwing en authenticiteit hoog in het vaandel dragen. Te zien in de Kargadoor: Boduf, minimalistische én melancholische singer-songwriter uit Engeland, Ignatz met gitaardrones en warme distortionloops uit Belgie en To Kill a Petty Bourgoisie uit de VS met shoegaze en melodramatische popliedjes vertegenwoordigen het kosmopolitische karakter van deze avond. Voor de lokale inbreng zorgen Wouter van Veldhoven en Mark Versteegen ondersteund door taperecorders en virtuoos gitaarspel.

Wanneer: zaterdag 9 mei
Waar: Vechtclub
Wat: dansen en theater

Waarom:Op zaterdag zullen verschillende dj’s de fijnste undergroundplaatjes draaien nadat Slaughterin’ Slobberville uw theaterbeleving naar een nieuwe dimensie heeft gebracht met een mix tussen muziek en theather. Het theaterstuk belooft een mix van noise, experiment, cabaret en spoken word te worden. Als u net als ons nog nooit zo’n theaterstuk heeft bijgewoond, begroeten we u graag met een van verwachting kloppend hart op de eerste rij.

Wanneer: zondag 10 mei
Waar: dB’s
Wie:
Tara Jane O'Neill, Mirah, Lost Bear en Let's Go To Berlin


Waarom: Zoals dat dan hoort sluit Lentegruis af met een smakelijk luide knal. Het affiche met Tara Jane O’Neill, Mirah, Lost Bear en Let’s Go To Berlin belooft in ieder geval veel. Tara Jane O’Neill was eerst succesvol beeldend kunstenaar. Daarna deed ze dans en daarna deed ze theater. De laatste jaren maakt ze muziek. Haar album ‘In Circles’ nam ze samen met wat vrienden op in een berghut. Het resultaat zou je (met enige fantasie) kunnen opvatten als een stevige aanbeveling per direct hetzelfde te doen. Waarschijnlijk het effect van de totaalkunstenares Tara. Mirah is volgens haar wikipediapagina openlijk lesbisch. Ook dat haar liedje ‘The Garden’ in de tv-show ‘So You Think You Can Dance’ voorbijkwam, is daar te vinden. Onvindbaar in die schatkamer van Alles: Lost Bear en Let’s Go To Berlin. Gelukkig hebben ze nog even. Lost Bear wordt elke keer dat ze spelen beter en ook Let’s Go To Berlin heeft zich allang gerevancheerd voor de Clashfinale (ze wonnen niet) en zal ook vanavond weer laten zien dat het nog lekker doorbroeit daar in Baarn. Of Soest.

Wanneer: Vrijdag 8 mei, 21.30 uur
Wat: De 27 uur van Europa; een avond waarin politiek, muziek en literatuur versmelten
Waar: Pastoe fabriek, Rotsoord 3
Wie: Moke, Voicst, Plasterk, Westerman, Vuijsje en vele anderen

Waarom: Omdat je even genoeg hebt van alle herrie en gestamp in de voormalige rookhollen van Utrecht en omstreken en je toe bent aan een beschaafd avondje literatuur in de Pastoe fabriek (Rotsoord 3, Utrecht). Onder de naam De 27 uur van Europa vertellen schrijvers Frank Westerman, Robert Vuijsje, Manon Uphoff en Kader Abdollah Europese verhalen. Politieke noot komt van Ronald Plasterk die voor de gelegenheid terugkeert als columnist en staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans. De boel wordt aan elkaar gepraat door Leon Verdonschot en, ja omdat je als muziekliefhebber zelfs buiten de poppodia niet zonder kan, zijn Moke en Voicst vanavond de muzikale omlijsting. En dit alles voor slechts 0,00 euro!

Wanneer: zaterdag 9 mei
Wat: onderstaande drummer doet mee!
Wie: ICP Orchestra
Waar: SJU

Waarom: check filmpje

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht