Terug naar de roots van zolderkamertjes, garages van paps en mams en oude loodsen Terug naar de roots van zolderkamertjes, garages van paps en mams en oude loodsen

De Utrecht Popprijs vernieuwd

, Tekst: Jeffrey Zweep

Terug naar de roots van zolderkamertjes, garages van paps en mams en oude loodsen

De Utrecht Popprijs vernieuwd

Tekst: Jeffrey Zweep ,

Dé bandwedstrijd van Utrecht, De Utrecht Popprijs, (voorheen Grote Utrechtse Live Prijs) doet het dit jaar nét even wat ander als voorgaande jaren. Op zondag 14 juni barst de strijd los tussen de 10 beste bands in verschillende garages en loodsen in de provincie.

De Utrecht Popprijs vernieuwd

Dé bandwedstrijd van Utrecht, de Utrecht Popprijs, (voorheen Grote Utrechtse Live Prijs) doet het dit jaar nét even wat anders als voorgaande jaren. Op zondag 14 juni barst de strijd los tussen de 10 beste bands in verschillende garages en loodsen in de provincie. 

Als provincie kent Utrecht vele bandwedstrijden met evenzo vele winnaars. Van al deze bandwedstrijden gaat de winnaar door naar de Utrecht Popprijs om te strijden voor de titel: 'beste band van Utrecht'. Al deze bandwedstrijden presenteren hun winnaar in een van de garages en loodsen. Deze voorrondes zullen plaats vinden op zondagmiddag 14 juni. De drie beste bands mogen op hun beurt doorstromen naar de spetterende finale die plaatsvindt in Tivoli de Helling.

Deze finale van de Utrecht Popprijs zal dezelfde dag als de voorrondes plaatsvinden, maar dan later op de avond. Aan het begin van de avond worden de drie finalisten van De Utrecht Popprijs bekend gemaakt aan het publiek in De Helling, waarna de finalestrijd losbarst. Naast optredens van de drie finalisten, kan het toegestroomde publiek ook genieten van de winnaar van 2008; William Wixley. Tussen al deze optredens door én na de finale zorgt dj Tommi van Balkan Beatz voor lekkere beats en sounds.

De Utrecht Popprijs is dé bandwedstrijd voor alle bands uit de provincie Utrecht en wordt georganiseerd door Stichting evenementen/festivals (Stef) met ondersteuning van de 12 (pop)podia die Utrecht kent. Rest alleen de vraag; ‘Waarom in Godsnaam een concept met kelders, zolderkamertjes, loodsen en garages?’ “Welke band is er nou niet begonnen met oefenen in een garage of op een zolder? Daarom neemt de Utrecht Popprijs je mee op tour langs deze plaatsen om juist op de plek waar het voor veel bands allemaal is begonnen alle 10 beste bands van Utrecht te zien optreden”, aldus Saskia Keller van de Utrecht Popprijs.

Of dit concept gaat werken zullen we dus op zondagmiddag 14 juni zien, in de diverse loodsen en garages. Houdt de website in de gaten voor het laatste nieuws.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht