Bevrijdingsfestival Utrecht: tot het donker wordt

De vroege middag, toen het nog droog was en soul en pop de boventoon voerden

Tekst: Maarten Braun, Mike van Dooyeweert, Renate van Roosmalen / Fotografie: Arne Coomans, Bart Schalkwijk, Wolf Schouten ,

Het is een regenachtige morgen als de eerste gasten het terrein voor het Bevrijdingsfestival Utrecht 2009, Park Transwijk, betreden. Hier en daar lopen vrijwilligers, medewerkers, technici en regelneven van de organisatie de puntjes op de i te zetten. 3VOOR12/Utrecht was er vroeg bij en en doet verslag.

De vroege middag, toen het nog droog was en soul en pop de boventoon voerden

Het terrein van het Bevrijdingsfestival Utrecht 2009 bestaat uit drie podia: het Hoofdpodium, het Utrechtpodium en het Wereldpodium. Laatstgenoemde, kleinste podium bevindt zich bij de festivalmarkt. Hier presenteren allerlei stichtingen en organisaties zich in een wirwar van kraampjes. De oplettende bezoeker heeft ook 3VOOR12/Utrecht kunnen vinden en misschien wel één van de vele prijzen gewonnen!

Het grote podium op het grasveld is met een gordijn in twee subpodia verdeeld: het Utrecht Podium en het Hoofdpodium. Hier zijn de voornaamste optredens te bewonderen. Terwijl de miezerige regen op onze hoofden drupt, nemen wij ze in ons op.

Gezien: Bevrijdingsfestival Utrecht, de vroege middag, met Marock 'n Roll, Giovanca, Only Seven Left, Miss Montreal en Storybox, 5 mei 2009 @ Park Transwijk