3VOOR12/Utrecht geeft weg: 2 x 2 kaarten voor Vette Analoge Shit 3VOOR12/Utrecht geeft weg: 2 x 2 kaarten voor Vette Analoge Shit

Utrechts indie-avond in de aanbieding met moois uit Noord-Amerika

, Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht

3VOOR12/Utrecht geeft weg: 2 x 2 kaarten voor Vette Analoge Shit

Utrechts indie-avond in de aanbieding met moois uit Noord-Amerika

Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

De Vette Analoge Shit avonden zijn inmiddels een begrip in Utrecht. De liefhebber van de betere undergroundgeluiden kan hier zijn hart ophalen. Komende vrijdag 22 mei wordt de lenteavond opgeluisterd door Cryptacize (USA), het Utrechtse Zetho en Snailhouse (CAN). We geven hiervoor twee setjes kaarten weg, moet je wel even de vraag beantwoorden.

Utrechts indie-avond in de aanbieding met moois uit Noord-Amerika

Vrijdag 22 mei is het weer tijd voor Vette Analoge Shit. Indieliefhebbers uit Utrecht en omstreken komen samen in dB’s om te genieten van de betere undergroundgeluiden. Eerder al stonden onder andere We vs. Death, Great Lake Swimmers en Lost Bear op het podium. Dit keer wist organisator Gerben Houwer heel wat moois te strikken uit Noord-Amerika.

Vette Analoge Shit (VAS) werd opgezet vanuit het indielabel Zabel. Houwer en zijn collega besloten na tien jaar te stoppen met Zabel, maar de VAS-avonden bleven bestaan. Tegenwoordig organiseert hij de avonden in samenwerking met de jongens van Beep! Beep! Back up the Truck, het nieuwe platform voor indie in Utrecht.

Voor de kenners behoeft VAS geen introductie meer, maar voor nog-niet-ingewijden legt Houwer het principe van de avond graag nog eens uit: "Uitgangspunt is dat we een avond neerzetten waar we zelf ook naartoe zouden gaan. Een nieuwe internationale band, een interessante nationale act en een goed lokaal voorprogramma. We hebben ondertussen ook wat oude helden kunnen boeken als; Great Lake Swimers, Trumans Water, Daniel Higgs en Geoff Farina. Dat maakt het voor ons natuurlijk extra leuk."

Zo speelt komende editie Cryptacize uit de VS. Aanbevolen door Sufjan Stevens zelf, verschijnt deze band op hetzelfde label als de hartverwarmende singer-songwriter uit Michigan. Houwer omschrijft hun muziek als ‘intelligente pop’. "Dit is de eerste show in Nederland. Ze hebben net een nieuwe plaat uit en hebben een ex-bandlid van Deerhoof in de gelederen."

Lokaal talent van de avond is Zetho uit Utrecht, een duo dat ‘minimalistische modern klassieke’ muziek maakt. Een omschrijving die wat tegenstrijdig lijkt. Maar dan is er ook nog ‘gewoon’ singer-songwritermuziek van de Canadees Snailhouse. De avond ervoor staat hij al op de planken in Paradiso met zijn band The Acorn. De avond wordt omlijst door Lost Bear en The Subhuman die voor de gelegenheid plaatjes draaien.

Wil jij hierbij zijn? Dan kun je vrijdag natuurlijk gewoon naar dB’s fietsen, of je kunt een gokje wagen en deze vraag beantwoorden:

Wanneer vond de eerste Vette Analoge Shit plaats en wie speelden er?

Mail je antwoord voor 22 mei 11.57 uur naar prijsvraag@3voor12utrecht.nl en maak kans op een van de twee setjes kaarten.

Vette Analoge Shit
Met: Snailhouse, Zetho en Cryptacize
Vrijdag 22 mei, 21.00 uur in dB’s

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht