Weekagenda week 24 Weekagenda week 24

Veel drones, Dir En Grey, Torenpop en de Utrecht popprijs

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 24

Veel drones, Dir En Grey, Torenpop en de Utrecht popprijs

Tekst: Marc van der Laan ,

Een nieuwe weekagenda met drones in dB’s, Japanse nu-metal, gratis vaderlandse pinkpop toppers en de Utrecht popprijs.

Veel drones, Dir En Grey, Torenpop en de Utrecht popprijs

Wanneer: woensdag 10 juni
Wat: Drones, drones en drones
Waar: dB’s
Wie: Nadja & Thisquietarmy (Ca) en 78 RPM

Waarom: SUN O ))) gemist in Rotterdam vorige maand? Dan krijg je een herkansing met twee Canadese en een Utrechtse band die min of meer van hetzelfde idioom gebruik maken. Wat dat idioom is? Riffs, feedback en noise met hier en daar ook nog een melodie. Niet iets voor een rustig avondje uit maar wel een ervaring. Van het drietal schijnt Nadja al op het niveau van SUN O ))) te zitten. En neem dan, als je dan toch in dB’s bent, even een kijkje bij de expo van werk van Sander Polderman. Sander heeft als illustrator o.a. tekeningen geleverd voor The Walt, We vs Death en Gonzo (circus).

 

 

Wanneer: woensdag 10 juni
Wat: Japans spektakel
Waar: Tivoli
Wie: Dir En Grey

Waarom: Dat sommige bands in Japan groter zijn dan in eigen land is bekend. Andersom is dat niet snel het geval. Dat is deels een kip of ei verhaal: er speelt niet elke week een Japanse band op de lokale podia dus hoe kun je zelf beoordelen of iets goed is? Vanavond kan dat want in Tivoli staat Dir En Grey. Ze zijn begonnen als Visual-Kei band (geen flauw idee wat dat is) maar zijn inmiddels opgeschoven naar nu-metal. Ze kunnen in ieder geval heel goed onverschillig kijken. Jonathan Davis van Korn vindt ze top! Meer heb je toch niet nodig?

 

 

Wanneer: zaterdag 13 juni
Wat: Torenpop
Waar: Eemplein, Amersfoort
Wie: o.a. Kyteman’s Hiphop Orkest, De Staat, Jiggy Djé en regionale favorieten

Waarom: We kunnen ons voorstellen dat programmeur Ide Koffeman sinds Pinkpop met een hele brede grijns op zijn gezicht loopt. Twee van de acts die hij voor het jaarlijkse, door De Kelder gepresenteerde, Torenpop heeft geboekt speelden daar de hele internationale concurrentie zoek. Als we de geluiden mogen geloven kon alleen the Boss zich met Kyteman’s Hiphop Orkest en De Staat meten. En de rest van het programma is met o.a. De jeugd van tegenwoordig, Johan en lokale held Jiggy Djé ook niet misselijk. Op het Eemstage spelen regionale favorieten zoals Only Seven Left, Monomania en Metro Mortale een thuiswedstrijd. En hadden we al verteld dat het festival gratis is?

 

 

Wanneer: zondag 14 juni
Wat: Utrecht popprijs 2009
Waar: Diverse garages in Utrecht en Tivoli de Helling 
Wie: Blowtorch, Electric AlleyCat, Marock ‘n Roll, Klopje Popje e.a.

Waarom: De Utrecht popprijs is de opvolger van de Grote Utrechtse Live Prijs (GULP). Behalve de naam is ook het concept dit jaar anders. Over het hoe en waarom hebben we eerder bericht op 3VOOR12/Utrecht. Het belangrijkste dat je moet weten is dat de negen winnaars van lokale bandwedstrijden in de regio tegen elkaar strijden. De halve finales vinden zondag tussen 13:00 en 16:00 plaats in zeven garages of loodsen in de stad. De 3 finalisten staan ’s avonds in De Helling en strijden voor de prestigieuze titel “Beste band van Utrecht”.  Zal Marock ‘n Roll er, na het winnen van de Clash of the Titans en Flavourland eerder dit seizoen, weer met de hoogste prijs vandoor gaan?

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht