Torenpop viert driekwart millennium Keistad Torenpop viert driekwart millennium Keistad

Fotoverslag van Amerfoorts popfestival

, Tekst: Renate van Roosmalen / Foto's: Henry Krul, Bernd Oschelda en Tom Roelofs

Torenpop viert driekwart millennium Keistad

Fotoverslag van Amerfoorts popfestival

Tekst: Renate van Roosmalen / Foto's: Henry Krul, Bernd Oschelda en Tom Roelofs ,

Amersfoort viert feest. Ter gelegenheid van de stads 750ste verjaardag, pakt het gratis festival Torenpop dit jaar extra uit met een line-up vol grote namen. Niet onder de toren dit keer, maar op het Eemplein, naast het mede-organiserende muziekpodium De Kelder. Fijn voor ons Utrechters, want dat is een stukje dichterbij. Wandelend vanaf het station zien we grote rode ballonnen en een kunstig geknutseld torentje, die ons naar het festivalterrein leiden.

Fotoverslag van Amerfoorts popfestival

Amersfoort is jarig en Torenpop, dat dit jaar voor de 15e keer plaatsvindt, viert dit met een line-up vol grote namen. Niet onder de toren dit keer, maar op het Eemplein, naast het mede-organiserende muziekpodium De Kelder. Fijn voor ons treinreizende Utrechters, want dat is vanaf het station een stukje dichterbij.

Tegen het eind van de middag arriveren we op het festivalterrein. Op de twee podia, het hoofdpodium en de kleinere Eemstage, wisselen grote en kleinere namen elkaar af. Daarbij weten de minder bekende bandjes hun bekendere collega’s verrassend genoeg meer dan eens te overtreffen.

Gezien: Torenpop, met Jiggy Djé, Face Tomorrow, Sabrina Starke, Cool Genius, Johan, Only Seven Left, De Staat, Black President, Kyteman’s Hiphop Orkest, This Is Total War, zaterdag 13 juni 2009 @ Eemplein, Amersfoort.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht