Stichting Muziekpaleis moet bestuursleden Tivoli benoemen Stichting Muziekpaleis moet bestuursleden Tivoli benoemen

Rechter stelt Utrechtse popzaal in het gelijk

, Atze de Vrieze

Stichting Muziekpaleis moet bestuursleden Tivoli benoemen

Rechter stelt Utrechtse popzaal in het gelijk

Atze de Vrieze ,

De stichting Muziekpaleis heeft 48 uur om twee door Tivoli voorgedragen bestuursleden te benoemen. De rechter heeft vandaag in een kort geding de Utrechtse popzaal in het gelijk gesteld.

Rechter stelt Utrechtse popzaal in het gelijk

De stichting Muziekpaleis heeft 48 uur om twee door Tivoli voorgedragen bestuursleden te benoemen. De rechter heeft vandaag in een kort geding de Utrechtse popzaal in het gelijk gesteld. Het bestuur was niet van plan om eerder gemaakte afspraken na te komen. Tivoli en de gemeente Utrecht zouden ieder drie afgevaardigden hebben in het bestuur, de derde partner - SJU Jazz - één. "De stichting wilde dat niet, omdat Tivoli dan altijd een veto zou hebben", zegt Tivoli bestuursvoorzitter Barry de Vos. "Dat is correct, en dat is ook de bedoeling. Tivoli en de gemeente moeten er altijd uit zien te komen." De Vos is op dit moment het enige lid van het bestuur, de voorgedragen bestuursleden zijn Pia Verhagen, directeur van een bureau voor interim projectmanagement en Karel Verwey, lid van de Raad van Bestuur van zorgaanbieder Cordaan.

Afgelopen week gooide de gemeente Utrecht Tivoli uit de samenwerking naar het nieuwe muziekgebouw. Wethouders Floris de Gelder en Harm Janssen proefden te weinig vertrouwen in het project. Tivoli is bezorgd om de financiële toekomst van het muziekgebouw en wil pas later volledig tot de nieuwe organisatie toetreden. "Wij willen uitstel, geen afstel", zegt Barry de Vos. "Onterecht wordt door de gemeente gesuggereerd dat Tivoli als zelfstandig huurder het Muziekpaleis in wil. Dat is pertinent onwaar. Wij willen graag over de financiële problemen praten, en dat kan nu."

De uitspraak van de rechter is een eerste indicatie in de juridische strijd die nog moet volgen. De gemeente is van mening dat Tivoli met zijn starre houding zijn hand overspeeld heeft en wil zonder de popzaal verder. Tivoli houdt de gemeente aan eerder gemaakte afspraken. Wethouder De Gelder kondigde deze week aan een nieuwe exploitatiebegroting voor het Muziekpaleis te willen maken, maar dat is wat Barry de Vos betreft veel te voortvarend. "Daar gaat hij helemaal niet over. De wethouder gaat weer op de stoel van de stichting zitten."

De stichting Muziekpaleis en de gemeente Utrecht waren niet bereikbaar voor commentaar.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht