Per Expressie kraakt de Parade Per Expressie kraakt de Parade

Deze zaterdag zal Festival Per Expressie de Parade in Amersfoort kraken

, Tekst: Jeffrey Zweep

Per Expressie kraakt de Parade

Deze zaterdag zal Festival Per Expressie de Parade in Amersfoort kraken

Tekst: Jeffrey Zweep ,

Per Expressie kraakt op zaterdag 6 juni de Parade in Amersfoort! Vanaf 15:00 geven meer dan 250 jonge, veelbelovende artiesten uit de regio acte de présence op zeven verschillende podia. Er is hiphop, easy-pop, pop, jazz, dance en rock. Gaat dat zien!

Deze zaterdag zal Festival Per Expressie de Parade in Amersfoort kraken

Van 4 tot 14 juni viert de Parade de 750e verjaardag van Amersfoort, maar wat doe je dan als op 6 juni Per Expressie plaatsvindt? Juist! Dan kraak je de boel! En daarom vertrekt er op vrijdagavond 5 juni rond half 12 een heuse Per Expressie Parade richting het Parade-terrein.  

Met allemaal platte karren volgeladen met Per Expressie decor achter een tractor neemt Per Expressie om 00:00 uur precies de Parade over. Naar eigen zeggen, met een ‘Bliksemse Bombarie’. Alles wordt omgetoverd tot een terrein wat in de verste verte niet meer lijkt op die van de Parade, alle Parade-tenten worden bedekt met het Per Expressie decor. 

Op dit Per Expressie-proof terrein laten jonge Amersfoortse talenten op zaterdag 6 juni hun kunsten zien. In tien uur tijd geven meer dan 250 jonge, veelbelovende artiesten uit de regio acte de présence op zeven verschillende podia. Er zijn optredens van onder anderen: D.A.C. (hiphop), Aestrid (Easy-Pop), Sure (Pop), I’m a fact (Jazz), Bitchbenders (Dance), Milkbar (Rock), Tejaterthuis (theater). In ’t Zaaltje zullen jonge artiesten laten zien wat ze waard zijn op het gebied van fotografie & schilderkunst te midden van dansende mensen die met hoofdtelefoons van de stille dixie genieten.

Voor beginnende bands is er een workshop ‘How to Music’. Hier moet je zijn als je het echte muzikant-zijn wilt aanschouwen. Vette optredens van ervaren muzikanten, afgewisseld met korte workshops door mensen die echt weten hoe het moet.

Stichting Per Expressie staat voor meer ruimte voor kunst en alle expressieve uitingen. Door het organiseren van terugkomende evenementen krijgen jonge Amersfoorters een podium voor hun talent. Spontaniteit en originaliteit maakt Per Expressie tot wat ze nu zijn, een jongerenplatform waar creativiteit voorop staat. Dit alles wordt geleid door jonge vrijwilligers, de kroew. Kortom een gezellig georganiseerde chaos.

Het festival gaat door tot 01:00 uur, en daarna is er een afterparty in Podium De Kelder, onder de noemer ‘750 Laat @ De Kelder met Per Expressie’. Hier gaat het feest nog hard door, maar het hoogtepunt is natuurlijk het kraken van de Parade, iets wat overigens in overleg tot stand is gekomen. Beiden partijen waren het er over eens dat dit de beste manier is om de bezoekers van de Parade kennis te laten maken met Per Expressie. Gaat dat zien!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht