Kismet neemt akoestisch live album op in dB’s Kismet neemt akoestisch live album op in dB’s

Bijzondere uitvoeringen in gratis toegankelijke show

, Tekst: Marc van der Laan

Kismet neemt akoestisch live album op in dB’s

Bijzondere uitvoeringen in gratis toegankelijke show

Tekst: Marc van der Laan ,

Komende woensdag neemt Kismet een akoestisch live album op in dB’s. De show is gratis toegankelijk. 3VOOR12/Utrecht belde met gitarist Nicolai Adolfs over het waarom en hoe van dit initiatief.

Bijzondere uitvoeringen in gratis toegankelijke show

Aanstaande woensdag neemt Kismet een akoestisch live album op in dB’s. Omdat het opnemen van een akoestisch album iets is wat we toch vooral associëren met bands die niet meer weten wat ze moeten doen, belden we met gitarist Nicolai Adolfs om er het fijne van te weten te komen. Hij legt uit: “We spelen wel vaker akoestisch, dus dat is niet nieuw. Maar een goede vriend van ons heeft voor een project de opdracht gekregen om een live registratie te maken en hij heeft ons gevraagd. We hadden er zelf ook al over nagedacht en het leek ons leuk om te proberen.” 

Bij een akoestisch optreden wordt vaak een bijzondere invalshoek gekozen: nieuwe nummers of andere uitvoeringen. “Het worden voornamelijk nummers van ons album Hiatus. We hebben er wel over gedacht om nieuwe nummers te spelen, maar de plaat is nog best wel vers. Dan vinden we het voorbarig om nummers te spelen die misschien pas een jaar later uitkomen. Het zijn wel echt andere versies van de nummers. Behalve dat ze akoestisch zijn, zijn ook de arrangementen anders. Het kan best zo zijn dat een nummer op de plaat in vierkwartsmaat is en op de live-opname in driekwarts.”

Over de vorm waarin de opnames worden uitgebracht is ook al nagedacht. “Het wordt sowieso een download. En als we er heel blij mee zijn gaan we hem misschien als bonus bij Hiatus meegeven.” 
 
Aanstaande woensdag 17 juni kun je twee vliegen in één klap slaan: Kismet de bijzondere uitvoeringen van hun nummers horen doen en daarbij ook nog eens vereeuwigd worden. En het kost helemaal niks. Het optreden van Kismet in dB’s (Cartesiusweg 90a) begint woensdag stipt om 21:00 uur, zorg dat je er iets eerder bent. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht