Gevestigde Utrechtse namen in halve finale dance van de Grote Prijs Gevestigde Utrechtse namen in halve finale dance van de Grote Prijs

Mike Mago: "Het niveau van de halve finalisten ligt wel hoog"

, Tekst: Mike van Dooyeweert

Gevestigde Utrechtse namen in halve finale dance van de Grote Prijs

Mike Mago: "Het niveau van de halve finalisten ligt wel hoog"

Tekst: Mike van Dooyeweert ,

De Halve finalisten van de Grote Prijs van Nederland zijn bekend en Utrecht is goed vertegenwoordigd. Onder andere DJ Mike Mago en [moos] zullen in september strijden om een plek in de finale. Maar, met alle respect: beide acts zijn toch al een tijdje actief en de Grote Prijs is toch vooral een prijs voor beginnende bands. Hoe zit dat?

Mike Mago: "Het niveau van de halve finalisten ligt wel hoog"

De andere halve finalisten van de Grote Prijs moeten nog bekend gemaakt worden, maar de site vermeldt nu al wie er door zijn in de categorie 'dance'. Een van de namen op de lijst is die van dj Mike Mago, die met Boemklatsch collectief nog regelmatig furore maakt. "Maar ik sta in de halve finale met mijn soloproject", benadrukt Mike Mago. "Als producer ben ik pas een jaar bezig." Voor de selectie produceerde hij drie danceplaatjes.

Producer en dj Maurice Dohmen, die samen met vj Jorrit H. Poelen opereert onder de naam [moos], staat niet voor de eerste keer in de halve finale, zo blijkt uit de tekst op de website. "Vijf jaar geleden hebben we ook al in de halve finale gestaan. Toen was de competitie nog regionaal georganiseerd en stonden we in Doornroosje in Nijmegen. We hebben toen verloren van Nobody Beats The Drum, die de prijs uiteindelijk ook gewonnen heeft. Een eervol verlies, dus."

Maurice heeft geen idee waarom de jury gekozen heeft voor een act die toch al een aantal jaar bezig is. "Job de Wit zit in de jury en die heeft altijd wel een lans voor ons gebroken, misschien dat hij een goed woordje gedaan heeft", zegt Maurice. Daarnaast vermoedt hij dat de overstap van electro en techno naar dubstep een rol gespeeld heeft. "Die muziek is wel een behoorlijke hype aan het worden. Ik denk ook dat de jury blij is om nu eens niet de uitgekauwde minimal en electro te horen."

Beiden zijn ze het erover eens dat er genoeg afwisseling zit in de acts die in de halve finale staan. "Daarnaast vind ik ook dat het niveau dit jaar hoog ligt", zegt Mike Mago. Hij kent zelf vier van de andere halve finalisten, waaronder Pitto en Dancing Bears.

Maurice heeft zich nog niet heel erg verdiept in de concurrentie. Wel heeft hij al even geluisterd naar de muziek van een andere Utrechter die in de halve finale staat: DS-10 Dominator, de jongen die met behulp van een Nintendo DS zijn dance produceert. "Eigenlijk meer een gimmick", zegt Maurice. "Ik weet niet of die muziek een half uur lang interessant blijft."

Hoewel [moos] een tweemansproject is, zal Maurice tijdens de halve finale optreden zonder vj Jorrit. "Die zit namelijk in de VS." Al eerder gaven de twee al eens een optreden via een webcast, de één vanuit het buitenland, de ander vanuit Nederland. “Als [moos] de finale haalt, gaan we wel iets verzinnen waardoor we met z'n tweeën kunnen optreden. Of hij komt over, of we gaan weer iets doen via het internet."

Naast [moos] en Mike Mago staan Baskerville, Charly and Gallus, Dancing Bears, DS-10 Dominator, Kaiser Gayser, Loops, MilkMoneyMaffia, Pitto, Size en The Routines in de halve finale. In juni en juli worden de kwartfinales gehouden in de categorieën rock/alternative, singer-songwriter en hiphop.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht