Annihilation Time brengt unieke mix van punk en klassieke rock Annihilation Time brengt unieke mix van punk en klassieke rock

Smash The Statues speelt strak maar weinig vernieuwend

, Tekst: Kris Coorde

Annihilation Time brengt unieke mix van punk en klassieke rock

Smash The Statues speelt strak maar weinig vernieuwend

Tekst: Kris Coorde ,

De Californische punkband Annihilation Time is al lang geen onbekende meer in ons land. Het heeft echter tot deze vierde en naar verluid laatste tour geduurd voor Utrecht aangedaan wordt. Gelukkig maar, na deze tour houdt de band er definitief mee op. Smash The Statues verzorgt in EKKO het voorprogramma.

Smash The Statues speelt strak maar weinig vernieuwend

De Californische punkband Annihilation Time is al lang geen onbekende meer in ons land. De afgelopen vijf jaar deden ze Europa drie keer eerder aan en Nederland werd telkens verblijd met meerdere shows. Het heeft echter tot deze vierde en naar verluid laatste tour geduurd voor Utrecht aangedaan wordt. Gelukkig maar, na deze tour houdt de band er definitief mee op. 

Het duurde lang vooraleer EKKO aankondigde welke band supportact was. Uiteindelijk werd het Smash The Statues, een Utrechts/Nijmeegs punkrockkwartet dat haar sporen al ruimschoots verdient heeft door een intensieve tour. Het is ook aan de band te zien dat ze goed ingespeeld zijn. Het tempo ligt hoog en de band speelt een strakke set. Echt veel vernieuwends krijgen we van Smash The Statues niet te horen. Uptempo melodische punkrock met twee zangers; dat hebben we al wel vaker gezien. Als het goed gebracht wordt moeten we ook niet klagen en dat is vanavond dan ook zeker niet nodig. 

Annihilation Time heeft met hun unieke mix van punk en klassieke rock, maar vooral door hun uitstekende livereputatie, een behoorlijke fanschare opgebouwd. Steevast stond de band in stampvolle kraakpanden of kleine kroegen. Het is dan ook een aangename verrassing om te zien dat ook een wat grotere zaal zoals EKKO goed gevuld is. Zowel de band als het publiek lijken bij aanvang wat onwennig.  Maar onder impuls van een uitstekende gitarist – die wel lijkt te zijn weggeplukt uit de cultklassieker Heavy Metal Parking Lot – komt de show uiteindelijk toch wat los. Met een kleine moshpit en veel rondvliegend bier tot gevolg.

Annihilation Time speelt zeker geen slecht optreden, maar ondanks de hardrockallures en een dijk van een geluid blijkt dat ze toch teveel een punkbandje is dat veel beter past in het ACU of in dB’s. Getuige de nihilistische zanger die constant overhoop ligt met de lichtman wiens verwoede pogingen er wat van te maken slechts met sarcastische opmerkingen ontvangen worden.

Gezien: Annihilation Time en Smash The Statues, zaterdag 13 juni @ EKKO

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht