3VOOR12/Utrecht geeft weg: 2 x 2 kaarten voor Black Diamond Heavies 3VOOR12/Utrecht geeft weg: 2 x 2 kaarten voor Black Diamond Heavies

Een gratis portie rauwe, blues punk rock-‘n-roll

, Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht

3VOOR12/Utrecht geeft weg: 2 x 2 kaarten voor Black Diamond Heavies

Een gratis portie rauwe, blues punk rock-‘n-roll

Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Vorig jaar waren de Black Diamond Heavies uit Tennessee het hoogtepunt van de mei-editie van Club 3VOOR12/Utrecht. Met een nieuw album dat wederom vol staat met rauwe blues punk rock-'n-roll, speelt de band op vrijdag 19 juni in dB’s. 3VOOR12/Utrecht geeft 2x2 kaarten weg.

Een gratis portie rauwe, blues punk rock-‘n-roll

Was je erbij iets meer dan een jaar geleden? Black Diamond Heavies uit Tennessee waren toen het hoogtepunt van de mei editie van Club 3VOOR12/Utrecht. Met hun vuige bluesrock wisten ze dB’s in beweging te krijgen! In de tussentijd heeft het duo Van Campbell (drums/zang) en John Wesley Myers (toetsen/zang) een nieuwe full length opgenomen, 'A Touch Of Someone Else's Class'. Ook dit album staat weer vol met blues punk rock-‘n-roll die zijn wortels heeft in de blues zoals die door de artiesten van het Fat Possum label wordt gespeeld: rauw maar met soul. De nummers van Black Diamond Heavies zijn zo mogelijk nog rauwer, ruiger en vetter. Voor de productie van het album hebben ze een beroep gedaan op Dan Auerbach van soortgenoten The Black Keys. 

Naast hun eigen songs slagen de mannen er ook in om nummers van anderen te laten klinken alsof ze zelf hebben geschreven. Het nieuwe album bevat covers van Tina Turner (‘Nutbush City Limits’) en T Model Ford. Live doen ze ook covers van The Stones, Nina Simone en (speciaal in Nederland) Van Halen. 

Wil je deze ruige, vette, soulvolle blues zelf live ondergaan? Ga dan vrijdag 19 juni naar dB’s. Voor iedereen die nog twijfelt: op hun MySpace hebben de Heavies een opname staan van hun optreden in Club 3VOOR12/Utrecht. In het voorprogramma staat The Sheep uit Tilburg, die je een flinke portie Hammond Rock and Roll geven. Vorig jaar waren ze nog vaste support van The Dandy Warhols bij al hun Europese shows.  

3VOOR12/Utrecht mag 2x2 kaarten weggeven voor de show van Black Diamond Heavies op 19 juni in dB’s. Stuur voor donderdag 18 juni 11:57 een mailtje naar prijsvraag@3voor12utrecht.nl met het antwoord op de volgende vraag: wat is de titel van het eerste album van Black Diamond Heavies?

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht