Wethouder krijgt 34 miljoen extra voor Muziekpaleis Wethouder krijgt 34 miljoen extra voor Muziekpaleis

Gemeente mag bouw gunnen aan Heijmans

, Atze de Vrieze

Wethouder krijgt 34 miljoen extra voor Muziekpaleis

Gemeente mag bouw gunnen aan Heijmans

Atze de Vrieze ,

De Utrechtse gemeenteraad heeft dinsdag ingestemd met de 34 miljoen euro extra waar wethouder Harm Janssen om gevraagd had voor het Muziekpaleis. Dat geld was nodig omdat de aanbesteding van het muziekgebouw flink duurder uitgevallen was. De gemeente mag de bouw nu gunnen aan aannemer Heijmans.

Gemeente mag bouw gunnen aan Heijmans

De Utrechtse gemeenteraad heeft dinsdag ingestemd met de 34 miljoen euro extra waar wethouder Harm Janssen om gevraagd had voor het Muziekpaleis. Dat geld was nodig omdat de aanbesteding van het muziekgebouw flink duurder uitgevallen was. De raad ging niet zonder slag of stoot voor de bijl. Alleen coalitiepartijen VVD, Christenunie en CDA stemden voor, aangevuld met Leefbaar Utrecht. De gemeente mag de bouw nu gunnen aan aannemer Heijmans.

Wethouder Janssen dreigde afgelopen week nog dat de gemeente miljoenen aan claims op zou kunnen lopen als de raad het extra budget niet goed zou keuren. De wethouder kwam in een urenlang beraad dinsdag flink onder vuur te liggen, maar kreeg uiteindelijk toch wat hij wilde. In 2012 moet het nieuwe gebouw ruimte bieden aan popmuziek, jazz en klassieke muziek.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht