3VOOR12/Utrecht verslaat Source Festival (slot) 3VOOR12/Utrecht verslaat Source Festival (slot)

Deel 3: dOP & Nôze, Olene Kadar en meer

, Tekst en foto's: Arne Coomans en Tomas Delsing

3VOOR12/Utrecht verslaat Source Festival (slot)

Deel 3: dOP & Nôze, Olene Kadar en meer

Tekst en foto's: Arne Coomans en Tomas Delsing ,

Lees hier deel 3 van het verslag van Source Festival 2009 met o.a. dOP & Nôze, Olene Kadar en meer.

Deel 3: dOP & Nôze, Olene Kadar en meer

dOP & Nôze live

De drukkende hitte heeft al wat meer ruimte gemaakt voor verkoelende schaduwen als de zon steeds lager gaat. In de Paperdome bij het 8-bahn podium gaan dOP & Nôze helemaal los. Met een grappige, snelle maar vooral energieke electromix met live keys, vocals, synth en meer, maken ze de zaal helemaal gek. De twee vocalisten zwengelen de zaal aan waarna de beats en chords het werk afmaken. Zeer gevarieerde muziek met brazil, funk en minimalinvloeden weten ze de toch al warme dome tot een kookpunt te verhitten. Dan gaan alle handjes omhoog. Dan scheeuwt het publiek om meer. Dan houden dOP & Nôze eventjes in. Om een seconde later weer volop los te gaan.

Olene Kadar

Het is niet makkelijk om de opvolger van een enorm energieke act te zijn. En zeker niet als je dan alleen in de dj booth staat. Olene Kadar staat voor die uitdaging. De funky voorganger wordt opgevolgd door de snoeiharde minimalbeats die Kadar uit zijn machinerij slingert. Zelf genietend van de energie en vooral niet stilstaand houdt hij de energie op een goed peil. Om vanuit dat niveau omhoog te werken in een set met veel energieke climaxen. Zeker niet bang om nu en dan een stilte in te lassen, om van daaruit de handjes weer tot een nieuw hoogtepeil te trekken. Het publiek is verwend met de acts tot nu toe, en Kadar laat ze achter; smachtend naar meer.

Source Festival

Het is aan alles te merken dat Source een intiem en creatief festival wil zijn. Aan de bezoekers; die zichzelf versieren of laten versieren, die meedoen aan de creatieve intermezzos op het cultuurpodium of zichzelf kunstzinnig laten fotograferen in de studio. Aan de artiesten; die telkens weer het publiek op hun hand willen hebben, de zaal of het veld gek maken en iedereen die op het gras ligt te zonnen doet opstaan. Maar ook aan de organisatie die de hele dag bezig blijft het festival in goede banen te leiden, en ook aan het eind van de dag een vriendelijk woord weet te wisselen. Aan de beveiliging die maar zelden hoeft in te grijpen.

De verzameling van goede live-acts en creatievelingen trekt ook een creatieveling aan die kwalitatieve live-acts waardeert. Het is een gezellig, soms hippieachtig samenzijn. Het weer zorgt voor veel bloot; blote bovenlijven, blote benen en voldoende blote voeten. Source bewijst niet slechts een underground festival voor de enkele liefhebber te zijn. Het festival heeft in alle uitingen opnieuw zijn bestaansrecht bewezen. Source is here to stay. En als dat gevolgen heeft voor het Utrechtse uitgaansleven kan dat alleen maar goed zijn.

Dit is het laatste deel in een serie van drie van het live verslag van Source Festival 2009.  3VOOR12/Utrecht is de hele dag op Souce om zo live mogelijk verslag te doen!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht