3VOOR12/Utrecht verslaat Source Festival (2) 3VOOR12/Utrecht verslaat Source Festival (2)

Deel 2: André Galluzzi , Scott Live en een tof cultuurpodium

, Tekst en foto's: Alice Nell, Jana Blom, Arne Coomans

3VOOR12/Utrecht verslaat Source Festival (2)

Deel 2: André Galluzzi , Scott Live en een tof cultuurpodium

Tekst en foto's: Alice Nell, Jana Blom, Arne Coomans ,

Lees hier deel 2 van het verslag van Source Festival met o.a. André Galluzzi en Scott Live.

Deel 2: André Galluzzi , Scott Live en een tof cultuurpodium

Scott  Live

Het is warm in de koepel van de Paperdome. De zon verwarmt de koepel al een halve dag en dat is te merken bij binnenkomst: een warme zweetlucht van jewelste komt me tegemoet. Maar, met een goede reden: iedereen staat als een waanzinnige te dansen. De diepe funky housebeats komen van de drummer en worden aangevuld door synths en andere elektronica. De drukkende warmte wordt tot een instrument omgetoverd. Want Scott speelt soulvolle funky minimal beats die de muur van hitte laat meedeinen op het tempo van de dansende menigte. Door de ramen zien we de mensen buiten: ze liggen lekker ontspannen op het gras van de zon te genieten. Alsof zich daar een andere wereld afspeelt.

Cultuurpodium

De aangename afwisseling van de dag komt van de fruitstand. Lekkere frisse meloen, in stukjes gesneden en lekker koel gehouden. De andere aangename verrassing op het terein komt uit de cultuurhoek. Verschillende standjes verkopen de hippe levensstijl. Maar ook als creatieveling kom je aan je trekken. Bijvoorbeeld met de fotoshoot van fotograaf Willem Spaan in zijn meegenomen studio. Of op het podium waar men zijn beste kunstjes vertonen kan. Al met al een welkome afwisseling van de doordrammende drumlijnen, repetitieve danspasjes en toch wel penetrante zweetlucht. Het houten kunstwerk dat ter plekke wordt opgebouwd krijgt steeds meer vorm en wordt mooier en mooier. Het cultuurpodium is kortom een heerlijke plek om even te relaxen zonder dat het meteen saai hoeft te zijn.

André Galluzzi

De hoofdact van Source is dj André Galluzzi . De dj staat onder contract bij Cocoon, het grootste technolabel van Europa. Hij staat bekend om zijn soms wel tien uur durende sets.  Ruim een kwartier voor aanvang loopt het plein voor de mainstage al vol. Tegen de tijd dat Galluzzi het podium betreedt, is het afgeladen druk.

Het publiek wacht geduldig af en dan is er geschreeuw: ‘Boys, welcome, welcome’. Er klinkt een achtergrondkoortje, dat langzaam wordt vergezeld van een steeds sneller wordende beat. De minimalistische beats gaan nog een tijdje door, maar na een poosje komen er instrumentale stukken bij. De muziek van Galluzzi is stuwend en zoals gewoonlijk valt de sexy house van de dj goed in de smaak. Wederom danst het publiek van Source meer dan een uur lang onafgebroken door. André Galluzzi is zonder twijfel -en terecht- de best bezochte set op Source.

De avond zal naar alle waarschijnlijkheid nog veel goeds brengen op dit festival.  De temperatuur wordt met het ondergaan van de zon steeds aangenamer en de broeierige beats zullen nog tot zeker elf uur te horen zijn.

Dit is deel 2 van het live verslag van Source Festival.  3VOOR12/Utrecht is de hele dag op Souce om zo live mogelijk verslag te doen! 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht