Kensington maakt met 'Youth' Utrechtse song van het jaar Kensington maakt met 'Youth' Utrechtse song van het jaar

Only Seven Left en Mr. Love and the Stallions maken top drie compleet

, Redactie 3VOOR12/Utrecht

Kensington maakt met 'Youth' Utrechtse song van het jaar

Only Seven Left en Mr. Love and the Stallions maken top drie compleet

Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

2008 zit erop, tijd voor de eindconclusie. Na een maand terugblikken met een aantal hoofdrolspelers binnen de Utrechtse scene is het tijd om ook u, onze trouwe lezers, eens aan het woord te laten. Onze uitnodiging uw favoriete Utrechtse lied te kiezen, viel overduidelijk in vruchtbare aarde en de lijstjes stroomden dan ook massaal binnen...

Only Seven Left en Mr. Love and the Stallions maken top drie compleet

2008 zit erop, tijd voor de eindconclusie. Na een maand terugblikken met een aantal hoofdrolspelers binnen de Utrechtse scene is het tijd om ook u, onze trouwe lezers, eens aan het woord te laten. Onze uitnodiging uw favoriete Utrechtse lied te kiezen, viel overduidelijk in vruchtbare aarde en de lijstjes stroomden dan ook massaal binnen. Of het tellen spannend was? Mwah. Eerder saai. Met meer dan een keer zoveel stemmen als nummer twee mag Kensington zich de grote winnaar noemen. Zij maakten namelijk met ‘Youth’ dé song van het jaar. Volgens u dan.

De stemmen zijn geteld. De uitslag duidelijk. Hieronder de top 5 2008. In de volgende uitzending van Utracks zal er uitgebreid aandacht aan de lijst besteed worden.

1 Kensington - Youth
2 Only Seven Left - Turbulence
3 Mr. Love and the Stallions - Fill Me Up
4 Leaf - New Song
5 The Girls - Wild at Heart 

In de top vijf dus geen GEM, afgelopen zomer niet van de radio af te slaan met 'Look', nu een bescheiden negende eindpositie. Ook het alom gewaardeerde  Sheriff of Hong Kong, winnaar van The Clash en finalist bij de Grote Prijs, heeft zich bij u nog niet laten gelden als Grote Lokale Band met een zevende eindnotering. Solo doet het met een achtste plek aardig en ook Roosbeef wist met het treffend getitelde 'Onder Invloed' nog nipt een top tien positie af te dwingen. Nobody Beats The Drum blijft fier overeind in een gitaargedomineerde lijst met een zesde positie. Toch zijn al deze min of meer gevestigde namen kansloos als het gaat om een topklassering. Kan Utrecht zich in 2009 opmaken voor de Grote Revolutie van Lichtvoetige Pop? Is hiphop in Utrecht opeens dood? Zijn internetverkiezingen representatief? We hebben een heel nieuw jaar om de prangende vragen te beantwoorden en zullen u van dat proces weer uitgebreid verslag doen.

Luister woensdag naar Utracks en hoor alles over de uitslag. Lees ook deze week de site waar onder meer een recensie van de onlangs verschenen EP van Kensington zal worden gerecenseerd.

Bedankt voor het stemmen!

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht