XPQ-21 verhit de dansvloer XPQ-21 verhit de dansvloer

Deviant UK blijkt de ultieme opwarmer

, Tekst: Kenneth Steffers / Foto’s: Ton van Moll

XPQ-21 verhit de dansvloer

Deviant UK blijkt de ultieme opwarmer

Tekst: Kenneth Steffers / Foto’s: Ton van Moll ,

Afgelopen zondagmiddag verruilden de party animals van Summer Darkness het zomerse zonnetje voor dansbare duisternis in De Helling. Deviant UK warmde het publiek op en XPQ-21 maakte het feestje compleet.

Deviant UK blijkt de ultieme opwarmer

Het is nog vroeg in De Helling als Deviant UK het podium betreedt. Synthesizerpop met hitpotentie, zo omschrijft het programmaboekje de muziek van deze formatie. En verrek, Deviant UK is hartstikke leuk. Dansbare, lichtvoetige gothicpop van Britse bodem. Een prima opwarmer voor de zondag. Die kater zweet je er met Deviant UK drie keer zo hard uit. 

Er kan vandaag gedanst blijven worden in De Helling. XPQ-21, een cyberpunkgroep uit Duitsland, speelt met gezonde lust een strakke show. Het aanwezige publiek geniet zichtbaar van de mix tussen industrial, EBM en punk, en de voetjes gaan dan ook zonder aarzeling stevig van de vloer. XPQ-21 speelt vandaag ook een paar nieuwe nummers, welke zowaar nog energieker klinken dan het oudere werk. Wanneer bereikt deze band zijn kookpunt? 

Eén ding is duidelijk geworden vandaag: de ‘Summer Dark Party Animals’ hebben hun weg naar De Helling weten te vinden. Zo’n feestje als bij Deviant UK en XPQ-21 waren we deze editie nog niet tegengekomen op Summer Darkness. Eens temeer een nieuw bewijs dat Summer Darkness een bijzonder en veelzijdig festival is. Geliefd onder goths, maar ook onder hen die gewoon eens uit de dagelijkse sleur willen ontsnappen. 

Gezien: Deviant UK en XPQ-21, zondag 9 augustus 2009 @ Tivoli De Helling

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht