Het idee: globalisering van de Utrechtse muziek Het idee: globalisering van de Utrechtse muziek

Het middel: vanaf 14 oktober wordt elke tweede dinsdag van de maand een nieuwe avond georganiseerd in ’t Oude Pothuys: Labelled.

Het idee: globalisering van de Utrechtse muziek

Het middel: vanaf 14 oktober wordt elke tweede dinsdag van de maand een nieuwe avond georganiseerd in ’t Oude Pothuys: Labelled.

Vanaf volgende week zal Labelled een dappere poging doen de gefragmenteerde Utrechtse muziekcene wat dichter bij elkaar te brengen. Door middel van vier avonden zullen verschillende lokale labels zich presenteren. Glosoli Records zal dinsdag 14 oktober dit feest van de verbroedering openen.

Het middel: vanaf 14 oktober wordt elke tweede dinsdag van de maand een nieuwe avond georganiseerd in ’t Oude Pothuys: Labelled.

Vanaf volgende week zal Labelled een dappere poging doen de gefragmenteerde Utrechtse muziekcene wat dichter bij elkaar te brengen. Door middel van vier avonden zullen verschillende lokale labels zich presenteren. Glosoli Records zal dinsdag 14 oktober dit feest van de verbroedering openen. Elke editie van Labelled krijgt één Utrechts label de kans zich te presenteren, door middel van een showcase met twee bands. Daarnaast zijn er van enkele andere Utrechtse platenmaatschappijtjes stands aanwezig, waar merchandising en informatie te krijgen is. Bovendien is er live-stream beeld van het podium in de gang, zodat niemand iets hoeft te missen. Doel van de avonden is de Utrechtse muziekscene dichter bij elkaar te brengen, om kansen tot samenwerking beter te benutten. De avond is interessant voor muziekliefhebbers, muziekanten, programmeurs, boekers en iedereen die zin heeft in een gezellige avond met goede muziek. De eerste editie van Labelled vindt plaats op 14 oktober. Glosoli Records presenteert, met Zenith Of Abolition en Artificial Audio op het podium. De volgende avonden worden op 11 november, 9 december en 13 januari gehouden. Entree is gratis. Het kleinschalige Utrechtse label Glosoli Records is in 2007 in het leven geroepen. Sindsdien begeleidt zij bands bij het naar buiten brengen van hun muziek. Het debuut van Zenith of Abolition betekende de eerste plaat voor Glosoli Records. The Villain, The Victim, The Tragedy kwam uit op 22 februari 2008. Niet lang daarna verscheen de al eerder uitgebrachte demo van Mauve op de website van het label. Dit was een opwarmertje voor het aankomende album, maar zover mocht het nooit komen; Mauve gooide in september het bijltje erbij neer. De tweede officiële release betekende ook meteen het grootste succes voor Glosoli Records tot nu toe: het eerste album van Stairs to Nowhere. Adieu Delicate Atheïst sloeg aan in het christelijke rockcircuit, en er werd een distributiedeal binnengesleept. De cd’s, stuk voor stuk met de hand zwart geverfd, zijn op dit moment nagenoeg uitverkocht. De voorbereidingen voor nieuwe releases zijn begonnen. Post-rockers Artificial Audio zullen begin 2009 met hun debuut komen. Ook de dromerige slow-motion rock van Forsophie zal in de nabije toekomst naar buiten worden gebracht door Glosoli Records
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht