Kensington komt gul terug Kensington komt gul terug

Vier singles in vier weken, voor nop!

, Tekst: Casper Sikkema

Kensington komt gul terug

Vier singles in vier weken, voor nop!

Tekst: Casper Sikkema ,

Met vier singles in vier weken is één ding in ieder geval duidelijk: Kensington is weer helemaal terug. Een nieuwe drummer, een nieuw geluid. En ja, zelfs een nieuw gevoel. "Ik denk dat we er nu pas echt klaar voor zijn", aldus Casper Starreveld. "De lang leve de lol mentaliteit is er nu wel uit." Vandaag komt de vierde en laatste single uit, gratis en voor niets.

Voor het ambitieuze Kensington brak er na het vertrek van drummer Lucas Lenselink een nieuwe periode aan. De bekroning daarvan, vier gloednieuwe singles opgenomen met producer Niels Zuiderhoek achter de knoppen, laat een nieuw geluid horen. Casper Starreveld, zanger/gitarist van Kensington: "Over veel van de oudere dingen hadden we wel eens meningsverschillen, nu zijn we meer tevreden over het geheel. Onze nieuwe drummer (Niles Vandeberg) is ouder en heeft meer ervaring en dat merk je, we zijn nu wel veel meer met de band bezig".

De vier singles (‘Safe’, ‘Youth’, ‘Zeros’, ‘Wanted/Needed’) zullen, naast gratis te downloaden, ook als EP uitkomen. De kosten moeten immers toch ergens mee worden terug verdiend. "Door de singles gratis aan te bieden houden we de drempel om met onze nieuwe liedjes kennis te maken laag. Het is wel zo dat we de mensen bij optredens ook iets willen aanbieden, de benzine moet toch ergens van betaald worden." Vast ook niet goedkoop: de mastering van de vier singles werd bij Sterling Sound in New York gedaan door Steve Fallone, ook verantwoordelijk voor de mastering van bands als The Strokes en TV On The Radio. "Ik denk dat we er nu pas echt klaar voor zijn. De 'lang-leve-de-lol- mentaliteit' is eruit en de chemie is goed. Er wordt door goede mensen aan gewerkt en dat merk je".

De grootste verandering lijkt de stijl van Kensington. Die lijkt steeds meer van de emo naar de britpop opgeschoven. Een natuurlijk proces, volgens Casper. "We hebben nooit echt bewust voor een stijlbreuk gekozen. Smaak ontwikkelt zich en ik merk daarin ook de invloed van de muziek waar we naar luisteren. We klinken wat Britser dan op onze vorige EP en dat proces ging eigenlijk heel geleidelijk. Toch zijn we niet Brits. We wonen er niet, we hebben geen Brits accent. We willen gewoon toffe dingen combineren".

Nog dit jaar wil Kensington een debuutplaat uitbrengen. "Op dit moment zijn we bezig met het schrijven van liedjes voor ons debuutalbum en dat gaat goed. De singles hebben we opgenomen met Niels Zuiderhoek en die samenwerking beviel ons erg goed. Verderop dit jaar willen we een weekje op de hei werken aan de pre-productie en dan dit jaar nog de plaat uitbrengen". Of die debuutplaat bij een platenlabel of in eigen beheer zal uitkomen, weet Casper nog niet. "Het zou natuurlijk fijn zijn om een licentiedeal met een platenlabel te krijgen. Dat zou ons een hoop kosten besparen en het zou alles stukken makkelijker maken. Maar soms denk ik wel eens dat onze muziek misschien ook te moeilijk is. Uiteindelijk is ons muzikale doel toch wel het perfecte popliedje, dus wie weet. We hebben al wel een aantal interessante gesprekken gehad". Vanaf vandaag zijn de vier singles Safe’, ‘Youth’, ‘Zeros’, ‘Wanted/Needed’ voor nop te downloaden op de geheel vernieuwde site van Kensington.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht