Kaartverkoop Summer Darkness van start Kaartverkoop Summer Darkness van start

Zomerfestival voor de zesde keer in Utrechtse binnenstad

, Renate van Roosmalen

Kaartverkoop Summer Darkness van start

Zomerfestival voor de zesde keer in Utrechtse binnenstad

Renate van Roosmalen ,

De doorgaans zo keurige Domstad wordt van woensdag 6 t/m zondag 10 augustus weer omringd door een zwart randje. Summer Darkness strijkt dan voor de zesde keer neer in Utrecht. De kaartverkoop is inmiddels begonnen.

Zomerfestival voor de zesde keer in Utrechtse binnenstad

Het doorgaans zo keurige Utrecht wordt van woensdag 6 t/m zondag 10 augustus weer voorzien van een zwart randje. Summer Darkness strijkt dan voor de zesde keer neer in de Domstad. Het grootse festival, dat dit jaar één dag langer duurt dan voorgaande edities, wordt op woensdag 6 augustus geopend door Within Temptation. Dit optreden is de aftrap van vijf dagen vol uiteenlopende concerten, lezingen, filmvertoningen, rondleidingen, modeshows en meer.

Naast de ‘standaard’ (gothic-, hard-, en metal-) rock is op het festival ook plek voor industrial, electro, noise, techno, new-wave, punk en folk. Op het programma van Summer Darkness staan dit jaar onder andere de feestelijke electropopgroep Vive la Fête, het theatrale Gothica, de glamrockband The 69 Eyes en industrial noise DJ Monokrom. Belangrijk onderdeel van het festival zijn ook dit jaar weer de kerkconcerten. De Domkerk, de Leeuwenbergh en de Nicolaikerk vormen het toneel voor bijzondere optredens van onder meer Faun en Persephone.

Naast alle optredens, zal ook de gothic- en fantasymarkt op het Domplein (vrijdag 8 t/m zondag 10 augustus) ongetwijfeld de aandacht trekken. Op deze markt kan de liefhebber naar hartenlust shoppen voor kleding, boeken, cd’s en accessoires. Summer Darkness wordt zondagavond 10 augustus afgesloten met een eindfeest in Tivoli Oudegracht.

De voorverkoop van kaarten voor Summer Darkness is inmiddels begonnen. Naast dagkaarten en passe-partouts (voor 3, 4 of 5 dagen), zijn er ook losse kaarten te verkrijgen voor het concert van Within Temptation op 6 augustus en dat van Echo & The Bunnymen op 7 augustus. Kaarten zijn verkrijgbaar via Tivoli, Plato (Utrecht) en Ticketservice.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht