Internetdate The Sugarettes en Pien Feith leidt tot liefdesbaby Internetdate The Sugarettes en Pien Feith leidt tot liefdesbaby

Project The Very Sexuals gratis te downloaden

, Redactie 3VOOR12 Atze de Vrieze,

Internetdate The Sugarettes en Pien Feith leidt tot liefdesbaby

Project The Very Sexuals gratis te downloaden

Redactie 3VOOR12 Atze de Vrieze, ,

Zanger Joep van Son en Pien Feith hebben elkaar gevonden op internet. Samen maakten ze muziek onder de naam The Very Sexuals. Zomaar uit het niets brengt de band een album uit, dat ook nog eens gratis te downloaden is.

Project The Very Sexuals gratis te downloaden

Toen Sugarettes-zanger Joep van Son zangeres Pien Feith in een filmpje op internet bezig zag in een badkamer, wist hij: ik wil haar. Zijn avances vonden vruchtbare grond en er ontspon zich een internetrelatie. Nog voor de twee elkaar in levende lijve ontmoetten leidde dat al tot tien liedjes. Nu is er plotseling een album en een band, genaamd The Very Sexuals. Dat album, getiteld Post-Apocalyptic Love is gratis te downloaden. “Joep vond mijn stem te gek en wilde graag een aantal liedjes met me opnemen die niet bij The Sugarettes passen”, zegt Feith, ook bekend van het project Neonbelle. “We zijn niet van plan te gaan spelen met deze band. De drummer woont in Maastricht, ik in Utrecht en de rest in Eindhoven. Bovendien hebben we de nummers nog nooit met zijn allen tegelijk gespeeld. Daarom dachten we: waarom zouden we de boel eerst aankondigen, we kunnen de mensen beter verrassen.” Post-Apocalyptic Love heeft trekjes van een conceptalbum. De bandleden staan op de cover van het album afgebeeld met ruimtepakken en helmen onder hun arm. “Alle liedjes gaan min of meer over dezelfde jongen en hetzelfde meisje, na de Derde Wereldoorlog, na een nucleaire uitbarsting”, zegt Van Son. “Relatieperikelen tussen de rokende puinhopen vormen de rode draad, maar het concept is niet al te strak. Er staat ook een nummer op de plaat over glamrockhelden. Behalve de bandnaam is er niet zo veel seksueels aan hoor.” Dat laatste beaamt Feith, die zich niet bedreigd voelt. “Joep heeft een grote mond over die seks, maar hij is eigenlijk een verlegen jongen met een lieve vriendin.” Post-Apocalyptic Love van The Very Sexuals is nu gratis te downloaden en binnenkort ook in fysieke vorm te krijgen bij Subroutine Records.
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht