Even direct en hard als hun teksten en optredens komt een einde aan de beruchte groep. De Utrechtse hiphopformatie StropStrikkers is niet meer.

Even direct en hard als hun teksten en optredens komt een einde aan de beruchte groep. De Utrechtse hiphopformatie StropStrikkers is niet meer. Op de site van het drietal staat de volgende tekst: “Wij zijn na 10 augustus niet meer te boeken als groep. […] Bedankt voor alle love & support die we van jullie kregen tijdens onze shows, we spreken snel, Klaas, Skafa en Jae”

De leden en hun label Walboomers waren vandaag niet bereikbaar voor commentaar. Naar de reden van het afscheid en de plannen van beatmaker Klaas Vaak en MC's Skafalau en Jae'Mel blijft het dus nog even gissen. Eind 2006 bracht de groep hun debuut Kermis in de Hel uit. Een jaar later presenteerde Stropstrikkers het laatste album Donkere Dagen. Deze werd goed ontvangen en 3VOOR12 nodigde de heren uit op het eigen podium tijdens Noorderslag 2008. 8 augustus nemen de Stropstrikkers afscheid in de Utrechtse zaal dB’s.