Zijprojecten plaveien weg naar nieuw album Taxi To The Ocean Zijprojecten plaveien weg naar nieuw album Taxi To The Ocean

Joost Oskamp: “We willen gloedvol zijn en dus niet bloedeloos doorgaan”

, Ferry Colje,

Zijprojecten plaveien weg naar nieuw album Taxi To The Ocean

Joost Oskamp: “We willen gloedvol zijn en dus niet bloedeloos doorgaan”

Ferry Colje, ,

Het is stil rondom Taxi to the ocean. Zo stil zelfs, dat er in november al geruchten de rondte deden over een mogelijk einde van de band. Het management van de band ontkende en nu blijkt dat het inderdaad meer op een tussenpauze lijkt. Joost Oskamp meldt dat de zijprojecten van de verschillende bandleden nieuwe inspiratie voor Taxi moeten opleveren.

Joost Oskamp: “We willen gloedvol zijn en dus niet bloedeloos doorgaan”

"Sorry, no shows in the fall. We are writing new songs for our new record and we focus on our side projects to get more inspiration. Please stay tuned for more info. See you all soon!!", meldt de website van Taxi To The Ocean haast laconiek. Als je het tourschema van de heren er nog eens goed op na leest, is zo'n besluit eigenlijk best goed te billijken: dat laat zich niet combineren met ook nog eens een album schrijven. Dat vindt ook bassist Joost Oskamp: "Voor een plaat moet je de tijd nemen. Ons streven is in principe ieder jaar een album af te leveren, maar het schrijven van de liedjes daarvoor moet zeker niet te geforceerd gebeuren. We merkten dat het proces door de aaneenschakeling van optreden en repeteren moeizaam verliep, lang duurde en dat wreekte zich afgelopen zomer." "We hebben onszelf eigenlijk nooit echt de tijd gegund om rustig aan te doen", licht Oskamp verder toe. "Met ons nieuwe album in het vooruitzicht waren we echt even toe aan iets anders." Opmerkelijk genoeg waren er in de zomer al wel een twintigtal liedjes klaar. "Die zijn geschreven tussen de bedrijven van het intensieve optreden en het vele repeteren door." Toch moest Taxi na afgelopen zomer afstand nemen. "De liedjes van toen staan nog steeds en vormen de basis voor onze nieuwe plaat, maar de inspiratie was op dat moment erg ver te zoeken. Het was onvermijdelijk dat we afstand moesten creëren om weer fris naar onze nummers te kunnen luisteren." Nevenprojecten zijn dé uitkomst, vond de band unaniem. Verkramping zou maar op de loer liggen. "We willen gloedvol zijn en dus niet bloedeloos doorgaan." En ieder bandlid geeft weer een eigen invulling aan zijn nevenproject. Zo zijn de gitaristen Sander en Robin bezig met een elektroproject genaamd Sp1ral, is drummer Remmert met een band bezig die vooralsnog naamloos is en Joost zelf gaf dinsdag 8 januari onder de naam Joosk nog een akoestische set weg (wat doet zijn stem denken aan die van Tom Barman) in café Flitz. "Het is goed om te horen hoe er live op je nummers wordt gereageerd. Bovendien is het voor het eerst dat ik in mijn eentje voor intimi optreed. Dat is toch wel verfrissend, ook voor de andere bandleden met hún projecten en eventuele albums die daarbij horen." De zijprojecten beginnen hun vruchten af te werpen: "Het begint bij de meesten van ons zelfs alweer te kriebelen om met Taxi te repeteren." Dat brengt het nieuwe album van de band natuurlijk wel een goede stap dichterbij: "Het is prettig als onze hoofden weer fris, fruitig en leeg zijn, want dan kunnen we weer beginnen met repeteren en opnemen. Dat zou dit jaar mogelijk moeten zijn. Over het nieuwe Taxi-album kan ik alleen zeggen dat we minder losse ideetjes aan elkaar proberen te knopen, maar juist meer vanuit de liedjes proberen te werken: een coherent album dus." Joost Oskamp speelt op 5 februari als Joosk solo in Theater Kikker.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht