Margriet van Kraats: “Het Muziekpaleis moet tastbaar worden” Margriet van Kraats: “Het Muziekpaleis moet tastbaar worden”

Tivoli, SJU en Vredenburg gaan in 2008 buitenconcerten organiseren

, Zelda van Laar,

Margriet van Kraats: “Het Muziekpaleis moet tastbaar worden”

Tivoli, SJU en Vredenburg gaan in 2008 buitenconcerten organiseren

Zelda van Laar, ,

Tivoli blijft maar groeien en tegelijkertijd worden er plannen ontwikkeld om samen met SJU en Vredenburg een buitenfestival te organiseren, net als zogenoemde bouwputconcerten. Directeur Margriet van Kraats gaf tekst en uitleg bij Utracks.

Tivoli, SJU en Vredenburg gaan in 2008 buitenconcerten organiseren

Tivoli, dat al meer dan 25 jaar aan de Oudegracht zit, zal over een aantal jaar niet meer bestaan. Dan wordt op het terrein van het Vredenburg het Muziekpaleis geopend. Tivoli berichtte de afgelopen week dat ze niet alleen in 2007 een hoger bezoekersaantal kende dan in 2006, maar dat er plannen zijn voor buitenfestivals en 'bouwputconcerten'. Margriet van Kraats, directeur van Tivoli: "Het lijkt misschien wel of Tivoli aan de Oudegracht dicht gaat, maar dat is absoluut niet zo. Zeker tot de opening van het Muziekpaleis zal Tivoli daar ook zitten. De buitenfestivals moeten het Muziekpaleis voor Utrecht tastbaar maken. Als een soort voorproefje." De concerten moeten gegeven worden op het Vredenburg terrein waar dan gewerkt wordt aan onder ander het Muziekpaleis. Het idee is dat er in 2008 'bouwputconcerten' gegeven worden in samenwerking met SJU en het Vredenburg. Dat de concerten er gaan komen staat vast, data of namen zijn nog niet bekend. In 2007 bezochten 290.000 mensen een van de beide Tivoli-locaties in Utrecht. Dat is een groei van ruim zeven procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Ruim 235.000 bezoekers kwamen afgelopen jaar in Tivoli Oudegracht. Dat is vijf procent meer dan in 2006 en dat betekent bovendien dat Tivoli op de huidige locatie al bijna het beoogde aantal bezoekers van de popzaal in het Muziekpaleis heeft gehaald. Tivoli de Helling groeide met tien procent tot een bezoekersaantal van 55.000. Luister naar het hele interview op www.utracks.nl
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht