Jelte Heringa: "Hopelijk zitten we aan het eind van het jaar in Japan" Jelte Heringa: "Hopelijk zitten we aan het eind van het jaar in Japan"

Bandlid van Neonbelle, Most Unpleasant Men en Durk Attaturk heeft in 2008 al weer een volle agenda

, Zelda van Laar,

Jelte Heringa: "Hopelijk zitten we aan het eind van het jaar in Japan"

Bandlid van Neonbelle, Most Unpleasant Men en Durk Attaturk heeft in 2008 al weer een volle agenda

Zelda van Laar, ,

Jelte Heringa, bandlid van Neonbelle, Most Unpleasant Men en Durk Attaturk, vertelt over de doorbraak met het Neonbelle-album, Durk Attaturk en wat 2008 allemaal gaat brengen voor zijn bands.

Bandlid van Neonbelle, Most Unpleasant Men en Durk Attaturk heeft in 2008 al weer een volle agenda

Vorig jaar werd Jelte Heringa met Neonbelle gekozen tot de maker van het beste Utrechtse album van het jaar. Het voelt voor Heringa (ook onderdeel van Most Unpleasant Men en Durk Attaturk) raar om te zijn doorgebroken met juist dat album. Een album dat maar in korte tijd gemaakt is: "Het zet je wel aan het denken, je vraagt je af hoe dat dan werkt. Dat iets dat je toch tot op zekere hoogte pretentieloos gaat doen door meer mensen gewaardeerd wordt dan dingen waar je veel harder en met meer pretentie aan werkt." Naast Neonbelle is Jelte ook druk met verschillende andere bands. "We zijn ook weer bezig met Most Unpleasant Man, dat album is zo goed als af en komt dit jaar uit. Harold K is bezig met een album en daar heb ik ook wat aan mogen bijdragen." Naast dit alles vond de songwriter, componist, toetsenist en zanger in één ook nog eens tijd om de jonge band DaRoMo te coachen. De band van jongetjes van elf die met zijn hulp een plaat hebben opgenomen. "Ze zitten echt boordevol talent." Ook is hij de frontman van de band Durk Attaturk. "Nou, dat ben ik samen met de andere Durk, Bobby. Durk Ataturk gaat er ook weer aankomen; we gaan met Knobsticker op tournee en als het goed is gaan we over een tijdje naar Japan. Er is nog niets concreet maar we zijn wel aan het proberen contacten te leggen. Ons Japans is niet heel goed, maar het gaat toch voortvarend. Hopelijk zitten wij aan het eind van het jaar gewoon in Japan." Luister naar het hele interview op Utracks.nl
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht