3VOOR12 Award 2008: Neonbelle schept album in zes dagen en rust nu (genomineerd) uit

'In A Cabin With'-project dingt mee voor award beste Nederlandse album van het jaar

Tekst: Casper Sikkema ,

Vier dagen in bungalowpark de Crieckeart te Lanaken (België) brengt gelegenheidsproject Neonbelle meer dan je van een dergelijk oord mag verwachten. Desondanks schat Neonbelle de eigen kansen laag in. "Wij hebben dit album in zes dagen gemaakt. Het zou misschien zelfs een beetje oneerlijk zijn als we zouden winnen."

Vier dagen in bungalowpark de Crieckeart te Lanaken (België) brengt gelegenheidsproject Neonbelle meer dan je van een dergelijk oord mag verwachten. Na de schallende loftrompetten van vrijwel het gehele keurkorps, volgt de bevestiging die het vooroordeel dat bungalowparken maar doodse plekken zijn, definitief ontkracht: een nominatie voor de 3VOOR12 Award 2008. Desondanks schat Neonbelle de eigen kansen laag in. "Wij hebben dit album in zes dagen gemaakt. Het zou misschien zelfs een beetje oneerlijk zijn als we zouden winnen."

Wie maakt er volgens jou het meeste kans op het winnen van de 3VOOR12 Award 2008?
"Wij denken de Jeugd van Tegenwoordig. De Jeugd van Tegenwoordig had misschien al moeten winnen met hun eerste album, die zijn gewoon heel fris en grappig en die producties klinken ook nog eens supergoed. Wij vinden dat ze het verdienen. Maar het zou ook Voicst kunnen worden of Lucky Fonz. Dat zijn allemaal mensen die dit jaar superhard gewerkt hebben en goede albums hebben gemaakt. Bonne Aparte zou ook niet gek zijn, aangezien zij live toch wel het allerhardst gaan van alle genomineerden. En dat album is vet."

Hoe schat je je eigen kansen in?
"Vrij gering eigenlijk. We staan tussen flinke namen, wat we trouwens echt een compliment vinden. Het zijn ook allemaal bands die hard werken en echt goede albums hebben afgeleverd. Wij hebben dit album in 6 dagen gemaakt. Het zou misschien zelfs een beetje oneerlijk zijn als we zouden winnen, al is het wel een mooie plaat, al zeggen we het zelf." |Zijn er dit jaar nog andere albums uitgekomen die volgens jou wel genomineerd hadden moeten worden? "'Keeping the aspidistra flying' van Fuck the Writer en 'Love and Other Perversities' van The Sugarettes vonden wij ook goede Nederlandse cd's."

Wat zou jij doen om de jury ervan te overtuigen dat jij moet winnen? "Steekpenningen, drugs, vrouwelijke charmes en alle andere wensen die op het verlanglijstje stonden dat ze alle genomineerden hebben gemaild."

Wat ga je doen als je de prijs wint?
"Keihard feesten. Jawel, dat zou ons hard verbazen. En ons plaatje opnieuw laten persen. We zijn keihard uitverkocht. Eigenlijk zouden we daarom alleen al moeten winnen. En als we 'm opnieuw laten persen dan komen er bonustracks op.....dusss."