Diskjockey Fred Siebelink: "Henk Westbroek kotst emmers vol" Diskjockey Fred Siebelink: "Henk Westbroek kotst emmers vol"

Utrechters en BN'ers op de biechtstoel voor de museumnacht in Utracks

, Renee Hartog & Redactie Utracks,

Diskjockey Fred Siebelink: "Henk Westbroek kotst emmers vol"

Utrechters en BN'ers op de biechtstoel voor de museumnacht in Utracks

Renee Hartog & Redactie Utracks, ,

Vanavond vindt de derde Utrechtse Museumnacht plaats. In het kader daarvan stond woensdag 4 juli het tweede uur van Utracks geheel in het teken van de Zeven Hoofdzonden, het thema van de Museumnacht. Er werd volop gebiecht door Snatchin' Jenny, C-Mon & Kypski en trekt papparazzo Joop van Tellingen de beerput open over Utrechtse BN'ers. DJ Eddie van Naald en Kraak zorgde voor de muzikale omlijsting.

Utrechters en BN'ers op de biechtstoel voor de museumnacht in Utracks

In het kader van de derde Museumnacht, zaterdag 7 juli, biechten onder andere Snatchin' Jenny, Fred Siebelink en C-Mon & Kypski hun zonden op in de uitzending van Utracks. Zo vertelt Sander van Snatchin' Jenny dat de band onlangs is begonnen met het 'terugstelen' van spullen van andere bands, zoals gitaarstands, nadat ze het zat was dat er steeds meer spullen van hen werden gejat tijdens optreden. Diezelfde Sander biecht namens Impossible Situations op, dat toetsenist Bram niet altijd is 'ingeplugged', en dus soms 'doet alsof' (daarbij belovend dat dit niet meer zal gebeuren). Fred Siebelink, diskjockey op KXRadio en voormalig side-kick van Rob Stenders, reed ooit de auto van zijn ouders in de prak en zei aanvankelijk dit niet te hebben gedaan. Zondes uit de Utrechtse muziekscene kent hij genoeg; achter de schermen schijn 'iedereen' het met 'iedereen' te doen, en volgens Siebelink kotst Henk Westbroek van de zenuwen tijdens optredens regelmatig op het podium in emmers. Cabaretier Jeroen Pater treed zaterdag op tijdens de Museumnacht; hij richt zich dan op de zonde 'woede'. Wat is Jeroen's grootste zonde? Luiheid. "Ik ben nu 32, en gezien het feit dat ik op mijn 21e ben begonnen, had ik veel verder kunnen zijn dan ik nu ben." C-Mon, van Kypski, heeft ook een zonde op te biechten: "Dan zullen dan toch die drugs uit 'Sex, Drugs en Rock 'n Roll' zijn." Tevens heeft hij een heel leuke primeur: C-Mon & Kyspki staan definitief voor het eerst op Lowlands. Gert-Jaap Hoekman, verslaggever van de Nieuwe Revu, belt vervolgens ook met Utracks voor een biecht. Hij poepte in de tourbus van Relax, terwijl die wc niet kon doortrekken. Graaien met een platsic tasje was het gevolg. Roddelkoning Joop van Tellingen brandt vervolgens los over de (Utrechtse) BN'ers; de (Utrechtse) Majoor Boshardt was lesbisch en Karl Noten van Nederland in Beweging is veroordeeld voor het bezit van kinderporno. Op de Utrechtse Museumnacht is er naast veel museumbezoek nog meer te beleven; Naald en Kraak draaien en zo gaat bijvoorbeeld optreden, net als Spinvis en C-Mon & Kypski. Voor meer informatie over de Zondige Museumnacht ga je naar: www.culturelezondagen.nl Verder is in deze uitzending van Utracks een interview te horen met boze Peter Vermeulen van het SJU podium en een verontwaardigde wethouder Harm Janssen. Zoals al werd vermoed; het Muziekpaleis is verre van rond! Utrechtse Museumnacht Zaterdag 7 juli 21:00-02:00 uur Passepartout: 15 euro (inclusief openbaar vervoer) Afterparty: vanaf 24:00 (tot in de kleine uurtjes) uur in de sociƫteit van het Utrechtsch Studenten Corps. Luister de volledige gesprekken in de uitzending van Utracks van 4 juli 2007.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht