PerC legt laatste hand aan album: ‘Ik schrijf geen boeken vol teksten’ PerC legt laatste hand aan album: ‘Ik schrijf geen boeken vol teksten’

207 Rapper met Nederlands aanstormend talent op Dutch Delight

, Anne Broekman & Redactie Utracks,

PerC legt laatste hand aan album: ‘Ik schrijf geen boeken vol teksten’

207 Rapper met Nederlands aanstormend talent op Dutch Delight

Anne Broekman & Redactie Utracks, ,

Na jaren onderdeel te zijn van Utrechtse hiphopformatie 207 besloot PerC het ook eens in zijn uppie te proberen. Al geruime tijd werkt hij aan zijn debuutalbum ‘Perceptie’, dat eind dit jaar moet verschijnen. Daarnaast is hij te zien tijdens Dutch Delight waar hij het opneemt tegen collega’s van onder andere Lupo en Amigos Electricos.


207 Rapper met Nederlands aanstormend talent op Dutch Delight

Als onderdeel van hiphopformatie 207 werd PerC () altijd opgevangen door zijn crew. Nu gaat hij het in zijn eentje proberen. Op dit moment legt de MC de laatste hand aan zijn debuutalbum ‘Perceptie’ dat eind dit jaar moet verschijnen. Daarnaast neemt hij het tijdens Dutch Delight op tegen collega’s Lupo, Amigos Electricos en Casper and his Box of Rain. Dutch Delight is een platform voor jong aanstormend talent. Dit initiatief loopt al heel wat jaren in Amsterdam, maar krijgt nu ook een Utrechtse editie. 30 Augustus is de première in EKKO. Die dag mag PerC het opnemen tegen drie ander bands om de gratie van het publiek, want dat bepaalt wie een optreden bij KinkFM verdient. Het is wel even wennen voor PerC, normaal gesproken staat hij met 207 met vijf man op het podium. Nu doet hij het ook in zijn eentje. “Tot nu toe heb ik vier shows alleen gedaan. Dat was wel afzien”, verklapt hij. Rappen kost veel energie en PerC raakt nogal eens buiten adem en moederziel alleen is er niemand om dat op te vangen. Toch is hij voorlopig niet van plan assistentie in te schakelen: “Ik dacht wel aan een backup MC of iets dergelijks, maar de uitdaging is juist het in mijn eentje te dragen.” Dus wordt het gewoon ‘keihard trainen’. Al geruime tijd werkt PerC aan zijn debuutalbum ‘Perceptie’. Nu is het in de afrondende fase en eind 2007 moet het resultaat verkrijgbaar zijn. Hij geeft toe een puzzelaar te zijn: “Ik schrijf niet in een keer boeken vol met rapteksten. Het is lang uitbalanceren tot het precies klopt met de beat.” De beat is dan ook de basis voor zijn tekst. “Elke beat heeft een bepaalde sfeer. Ik ga heel erg aan die groove hangen, dan komt er een hook en ga ik uitbouwen tot een nummer.” Dutch Delight beleeft zijn Utrechtse première 30 augustus in EKKO. Entree is 6,- euro en het begint stipt om 20.00 uur. Luister nu het hele interview met PerC en een exclusief voorproefje op ‘Perceptie’ in de uitzending van Utracks van woensdag 1 augustus 2007.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht