Country-getint Live at the Harmonika is navolgenswaardig initatief Country-getint Live at the Harmonika is navolgenswaardig initatief

Huisgenote van In Julia’s Mind-Scene-drummer organiseert een middag vol akoestische prachtmuziek

, Tekst: Benjamin van Vliet / Fotografie: Maarten Houwer,

Country-getint Live at the Harmonika is navolgenswaardig initatief

Huisgenote van In Julia’s Mind-Scene-drummer organiseert een middag vol akoestische prachtmuziek

Tekst: Benjamin van Vliet / Fotografie: Maarten Houwer, ,

In een oud parochiehuis op Oudenoord, woonstee van In Julia’s Mind-Scene-drummer Martijn Buser, vond afgelopen zaterdag het volledig op eigen initiatief georganiseerde huiskamerconcert Live at the Harmonika plaats, met mooie optredens van In Julia’s Mind-Scene, Dial Prisko, The Fire Harvest en de Canadese singer-songwriter Shuyler Jansen.

Huisgenote van In Julia’s Mind-Scene-drummer organiseert een middag vol akoestische prachtmuziek

Het woonhuis van Martijn Buser, drummer/ zanger bij In Julia’s Mind-Scene, is statig, monumentaal en indrukwekkend. En toch rij je er met gemak voorbij zonder het op te merken. Tussen twee moderne kantoorgebouwen zit het oude parochiegebouw verstopt. Het is typerend voor de sfeer die er bij huiskamerconcerten heerst, zo ook deze middag weer. Het gevoel dat je getuige bent van iets heel bijzonders, waar slechts enkele uitverkoren zielen bij mogen zijn. En bijzonder was het zeker. In een idyllische huiskamer, met een nis vol kamerplanten waar de muzikanten opgesteld stonden, zat het publiek ademloos te luisteren. De aandacht ging volledig uit naar drie Utrechtse bands, allen in akoestische en veelal ingekrompen bezetting, en de Canadese singer-songwriter Shuyler Jansen. De veganistische soep en tapenade van gastvrouw Katrien van Weel maakten de avond compleet. Zonder inbreng van de organisaties Live in the Living of Live in your Livingroom, die beiden vervelende financiële eisen stelden, organiseerde zij de middag geheel op eigen initiatief. Een dusdanig van pure liefde voor muziek getuigend initatief verdient niets dan lof, en hopelijk navolging. In Julia’s Mind-Scene, The Fire Harvest, Dial Prisko & Shuyler Jansen Gezien: Live at the Harmonika, zaterdag 4 maart 2006.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht