Racoon's Dennis Huige is volgens collega-muzikanten Nederlands beste gitarist Racoon's Dennis Huige is volgens collega-muzikanten Nederlands beste gitarist

Vereerde winnaar van Duiveltje 2005 blikt vooruit op Pinkpop

, Matthijs van der Ven,

Racoon's Dennis Huige is volgens collega-muzikanten Nederlands beste gitarist

Vereerde winnaar van Duiveltje 2005 blikt vooruit op Pinkpop

Matthijs van der Ven, ,

Tijdens de Muzikantendag in de Melkweg op zaterdag 27 mei werden voor de vierde keer de Duiveltjes uitgereikt; een prijs voor de beste muzikanten van Nederland volgens het Nationaal Popinstituut. De winnaars worden gekozen door hun collega’s in de muziekwereld. Dit jaar is Dennis Huige van Racoon de beste gitarist van Nederland.

Vereerde winnaar van Duiveltje 2005 blikt vooruit op Pinkpop

De drinkbeker moet helemaal op. Meestal is dat een niet al te beste constatering, maar de beker van Racoon lijkt tot de rand toe gevuld met champagne. Hun albums vlogen over de toonbank, de singles waren niet van de radio af te krijgen, ze speelden in Amerika en zijn deze zomer een van de meeste geboekte Nederlandse bands op festivals. Aan dat lijstje wordt nu dus ook een individuele onderscheiding toegevoegd. Van de ongeveer duizend stemmen, kreeg Huige er dit jaar de meeste. Hoeveel dat er precies zijn geweest, maakt het Nationaal Popinstituut nooit bekend. Opvallend detail is dat Huige zelf niet eens heeft gestemd. “Ik heb er helemaal niet bij stil gestaan dat de Duiveltjes er weer aan zaten te komen. Ik heb derhalve ook niet gestemd. ‘Ich habe es nicht gewusst!’.” Dat juist hij de winnaar zou worden, had hij dan ook totaal niet verwacht. “Ik vind het zelf een eer, omdat ik verkozen ben door collegamuzikanten”, aldus de gitarist. “Het betekent dus wel wat voor me. Of het echt iets concreet voor de band betekent weet ik niet. Ze zijn trots.” Huige heeft genoten bij de uitreiking van de Duiveltjes in de Melkweg. “De uitreiking was erg oke. Ik kreeg het Duiveltje omgehangen door Koos van Dijk (manager van Herman Brood, red.) met wat warme woorden. Een tof ding, ik moet er nog een plekje voor bedenken. Als verrassing had hij voor alle winnaars een replica van een Brood schilderij meegenomen. Die hangt al aan de muur.” Vorig jaar was Racoon reserve voor Pinkpop. Vier jaar geleden speelden ze er al eens, op het tweede podium. Dit jaar staan ze als bevestigde naam op de flyers van het festival in Landgraaf, waar ze zondagmiddag op het hoofdpodium staan, Mede dankzij het winnen van de 'Gouden Tip-verkiezing' door Pinkpop-bezoekers en Dennis Huige heeft er dan ook veel zin in. “We leven al een paar weken naar Pinkpop toe. Je bent er in je hoofd vaak mee bezig. Ik verwacht en hoop op veel uitbundigheid en kippenvel aanstaande zondag.”
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht