Kondigde We vs. Death een tijdje geleden nog aan om het even een beetje rustiger aan te doen met shows in deze contreien om in alle rust aan de volgende release te gaan werken, inmiddels staat er toch alweer een tournee voor de deur. Hoewel, misschien wel ervoor, maar niet ernaast. Polen en oostelijker is waar de indierockers gaan touren, na eerder dit jaar al het zuidelijk deel van Engeland en Canada aangedaan te hebben.

We lijken in herhaling te vallen, steeds kondigen we immers aan dat We vs. Death het wat kalmer aan gaat doen en steeds worden we door nieuwe tourplannen ingehaald. Okee, de show van de Utrechtse instrumentale indierockband in ACU op 25 mei jongstleden mag dan hun laatste in de buurt geweest zijn voor de afzienbare tijd, de heren zitten bepaald niet stil. Vlak voor dat concert werd namelijk nog een keertje door Engeland getourd en drummer Gerben Houwer en gitarist Bart de Kroon volgden Tony – Great Lake Swimmers – Dekker op een aantal van zijn Europese shows als begeleidende bandleden.

Het bloed kruipt blijkbaar waar het niet gaan kan en dus is er doodleuk weer een tournee gepland voor We vs. Death. En wel in Oost-Europa deze keer. Vroegen we ons eerder nog af of de band het buitenland ging veroveren, inmiddels is wel duidelijk dat geen brug of grens te ver lijkt. We vs. Death kruipt namelijk de tourbus in om na een ongetwijfeld lange, maar gezellige rit afgezet te worden in Warschau, Polen waar op 11 september de kick-off plaatsvindt in Club Aurora. Na nog een Poolse show en zeven optredens in Estland en Rusland (deels samen met Zea) heeft de groep St. Petersburg maar liefst twee keer in één week tijd aangedaan.

Op de terugreis wordt nog voor een paar concerten halt gehouden in Berlijn waarna de tournee tot een eind komt in ons eigen land. De Tilburgse pendant van SXSW staat voor 24 oktober op de rol, een dag later wacht samen met Headcollision (donderdag ook in Club 3VOOR12/Utrecht te aanschouwen overigens) Paradiso. En zo leiden alle wegen uiteindelijk toch weer naar Rome, oftewel gewoon naar huis. Het is dan ook te hopen dat na alle buitenlandse escapades van We vs. Death de opvolger van ‘9-Song Split’ niet al te lang op zich zal laten wachten. Net zo min als het feit dat men in Utrecht zelf zich best wel weer eens verblijd zou willen zien met een show van deze band die zowel ‘West’als ‘East’ over een tijdje bezocht heeft. Want zoals het klokje thuis tikt…