Langverwacht Ballerina-debuut kent vooral sprankelende koortjes Langverwacht Ballerina-debuut kent vooral sprankelende koortjes

Win nu exclusieve Ballerina Liberation Front dubbel-cd's plus kaartjes!

, Ingmar Griffioen,

Langverwacht Ballerina-debuut kent vooral sprankelende koortjes

Win nu exclusieve Ballerina Liberation Front dubbel-cd's plus kaartjes!

Ingmar Griffioen, ,

Goed nieuws: Ballerina Liberation Front presenteert vrijdag hun cd ‘Evidence’ in Tivoli de Helling. Vier jaar na de veelgeprezen demo 'Autopilots' stuurt het Utrechtse kwintet eindelijk hun langverwachte officiële debuutalbum de wijde wereld in. En 3VOOR12/Utrecht geeft drie royaal gevulde prijzenpakketten weg, met daarin drie exclusieve dubbel-cd's en 3 x 2 vrijkaartjes voor vrijdag. De beste inzending wordt ook nog eens beloond met een T-shirt.

Win nu exclusieve Ballerina Liberation Front dubbel-cd's plus kaartjes!

Goed nieuws: Ballerina Liberation Front presenteert vrijdag hun cd ‘Evidence’ in Tivoli de Helling. Vier jaar na de veelgeprezen demo 'Autopilots' stuurt het Utrechtse kwintet eindelijk hun langverwachte officiële debuutalbum de wijde wereld in. En Evidence mag er zijn. Het is na Autopilots - uitgezonderd de vorig jaar verschenen single 'Dice Man' en enkele live-optredens, onder meer op Utrecht Speelt Uit - vooral heel stil geweest rond Ballerina Liberation Front. Maar de Utrechters hebben geenszins stil gezeten. In JanJacob zegel is een goede, nieuwe drummer gevonden en er is hard gewerkt aan nieuw materiaal. Resulterend in twaalf best uiteenlopende nummers. Zo klinkt opener 'Cool As California' bijna als een Beach Boys-plaat op een te laag toerental en komen er meerdere meeslepende hoogtepunten voorbij. Vooral 'Get Up Kid' en 'Alright' voeren de luisteraar direct mee. Het ligt er niet zo duimendik bovenop als in Polarex, die andere band van Zegel en zanger-gitarist Joachim Boas, maar Beatlesque is het soms wel. Gitaarrock met een sixties feel en luchtige, hitgevoelige pop wisselen elkaar af. De stemmen van Joachim Boas en Edward Hubbers mogen dan individueel niet zo heel bijzonder zijn, er is dermate veel aandacht besteed aan samenzang en koortjes dat de band ermee weg komt. Productioneel heeft Pieter Kloos in de Eindhovense Void-studio sowieso puik werk geleverd. Zang- en gitaarlijnen, sprankelend toetsenwerk en de ritmesectie weten ieder feilloos hun plaats en samen maken ze het Ballerina-plaatje mooi af. Toegegeven; nummers als rocker 'Irrelevant' en de zich wel erg traag voortslepende songs 'Secret Girl' en 'Slow Down' voegen niet heel veel toe, maar over het geheel genomen scoort 'Evidence' een dikke voldoende, zeker ook dankzij de knappe composities. En nu maar eens de beloofde potten breken, de voorprogramma's voor Kane en Racoon moeten wat dat betreft naar meer gesmaakt hebben. 3VOOR12/Utrecht deelt mee in de vreugde. We geven drie royaal gevulde prijzenpakketten weg, met daarin exclusieve dubbel-cd's (inclusief speciale out-takes en een videoclip) en twee vrijkaartjes voor vrijdag. De beste inzending wordt ook nog eens beloond met een Ballerina Liberation Front T-shirt. Alles wat je hoeft te doen is de redactie voor vrijdag je antwoord op de volgende vraag te mailen: - Wie produceerde Autopilots, de veel gelauwerde demo van Ballerina Liberation Front? Ballerina Liberation Front presenteert Evidence vrijdag 11 november vanaf 19.30 uur in Tivoli de Helling.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht