Herman van Veen-hommage in beeld: Most Unpleasant Men in de studio Herman van Veen-hommage in beeld: Most Unpleasant Men in de studio

Fotoverslag opname 'Kusje' in The Green Motel

, Tekst: Peter Jamin / Fotografie: Anna van Kooij,

Herman van Veen-hommage in beeld: Most Unpleasant Men in de studio

Fotoverslag opname 'Kusje' in The Green Motel

Tekst: Peter Jamin / Fotografie: Anna van Kooij, ,

De afgelopen weken zijn zestien Utrechtse bands de studio in geweest om hun hommage aan Herman van Veen op te nemen. Het resultaat, de door 3VOOR12/Utrecht georganiseerde cd 'We hebben maar een paar minuten tijd - een hommage aan Herman van Veen', wordt dinsdag 8 november gepresenteerd in Tivoli. 3VOOR12/Utrecht-fotograaf Anna van Kooij was erbij toen Most Unpleasant Men 'Kusje' opnam in studio The Green Motel. Een impressie.

Fotoverslag opname 'Kusje' in The Green Motel

Een paar maanden geleden vroeg 3VOOR12/Utrecht zestien Utrechtse bands een nummer van stadgenoot Herman van Veen op te nemen. Het resultaat, de cd 'We Hebben Maar Een Paar Minuten Tijd - Een Hommage aan Herman van Veen', wordt aanstaande dinsdag, 8 november gepresenteerd in Tivoli. Veertien van de zestien deelnemende bands zullen dan hun cover spelen in aanwezigheid van de maestro zelf. Aan Herman van Veen zal die avond bovendien het eerste exemplaar van de cd zal worden aangeboden. Een van de geselecteerde bands is Most Unpleasant Men. Hun versie van 'Kusje' - te beluisteren op de Platenspeler- wordt door velen tot de hoogtepunten van de cd beschouwd. 3VOOR12/Utrecht-fotograaf Anna van Kooij was erbij toen de band 'Kusje' opnam in studio The Green Motel. "We hebben gekozen voor 'Kusje' omdat twee van ons het van vroeger kenden," motiveren de Most Unpleasant Men hun keuze. "Het is niet typisch Most Unpleasant Men, maar het is wel een goed liedje. Tijdens het zoeken naar de geschikte cover, bleek dat twee van ons de cd 'Rode Wangen' met kinderliedjes thuis hadden en daar vroeger naar luisterden." Maar er speelden meerdere redenen mee om mee te doen, geeft de band te kennen. "We doen graag mee aan projecten, zo ook aan een project van een jarige en jubilerende zanger. Bovendien kunnen we een voorbeeld nemen aan de grote productiviteit en het doorzettingsvermogen van Herman van Veen." Een kinderliedje, zoals het oorspronkelijke nummer, is 'Kusje' echter niet geworden. "Onze versie van 'Kusje' is geen kinderliedje. Je hoort niet ons liedje, maar je hoort wel ons geluid." Most Unpleasant Men voert 'Kusje' op dinsdag 8 november uit in Tivoli, tijdens de cd-presentatie van 'We Hebben Maar Een Paar Minuten Tijd'. Andere optredens komen o.a. van Solo, Pondertone, VanKatoen en Claudia de Breij. De presentatie is in handen van Kick van der Veer, bekend van het tv- en radio-programma 'Andermans Veren'. Kaarten voor de presentatie kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar via Tivoli, Plato Utrecht en de Ticketservice. De cd kost 12 euro en is te bestellen via hermanvanveen.utracks.nl. Via dat adres is hij ook te beluisteren.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht