Programmeur en zakelijk leider Waldo Volmer verlaat poppodium De Kelder Programmeur en zakelijk leider Waldo Volmer verlaat poppodium De Kelder

Volmer bij P3 in Purmerend herenigd met oud-directeur De Kelder

, Atze de Vrieze,

Programmeur en zakelijk leider Waldo Volmer verlaat poppodium De Kelder

Volmer bij P3 in Purmerend herenigd met oud-directeur De Kelder

Atze de Vrieze, ,

Programmeur en zakelijk leider Waldo Volmer gaat het Amersfoortse poppodium De Kelder verlaten. Vanaf 1 augustus gaat hij aan de slag in het nieuwe podium P3 in Purmerend. Volmer: “Op het gebied van de programmering zie ik bij De Kelder de komende drie, vier jaar niet zo heel veel uitdaging.”

Volmer bij P3 in Purmerend herenigd met oud-directeur De Kelder

Programmeur en zakelijk leider Waldo Volmer zal per 1 augustus het Amersfoortse poppodium De Kelder verlaten. Hij gaat aan de slag als Hoofd Programmering en Productie bij het nieuw te bouwen podium P3 in Purmerend. Dit nieuwe podium, met twee zalen (cap. 650 en 250 bezoekers), vijf oefenstudio’s en een vlakke vloer theater (cap. 120 bezoekers) moet begin 2006 openen. Volmer is enthousiast: “Ik heb er erg veel zin in. Ik heb vanavond een voorstelrondje, en morgen wordt er feest gevierd omdat het hoogste punt bereikt is.” Het is een opmerkelijke move, want eerder dit jaar werd Volmer na het vertrek van directeur Paulus Brugman bij De Kelder gepromoveerd van programmeur tot programmeur/zakelijk leider. Hem wachtte bovendien een mooie uitdaging: De Kelder krijgt als alles meezit in 2008/2009 een nieuwe, veel ruimere locatie in het nieuw te bouwen Eemcentrum. Is zijn enthousiasme voor de Amersfoortse popmuziek plotseling verdwenen? “Nee hoor, helemaal niet. Ik had de nieuwbouw heel graag meegemaakt. Het is per slot van rekening een proces dat al zo’n vijftien jaar loopt. Ik ben blij dat het nu eindelijk echt gaat gebeuren. Ik heb liever dat het goed gebeurt. Maar de komende drie, vier jaar is een sterke man of vrouw nodig. Iemand die zijn mannetje staat en goed de weg weet in het gemeentehuis. Die rol zie ik voor mezelf niet weggelegd. Wat dan overblijft is de programmering, en daar zie ik de komende drie jaar niet zo veel uitdaging. Maar ik zie het zo gebeuren dat ik over een aantal jaren terugkeer bij De Kelder.” Bij P3 wordt Volmer herenigd met zijn oude directeur, Paulus Brugman. Bij diens vertrek in februari deden hardnekkige geruchten de ronde over problemen binnen de organisatie van De Kelder. Volmer spreekt dat met klem tegen: ”Alle geruchten over een slechte samenwerking tussen mij en Paulus wil ik graag bij deze naar de prullenmand verwijzen. Voor hem geldt hetzelfde: wat betreft de verbouwing van De Kelder is onlangs een aantal belangrijke zekerheden vastgelegd, nu was hij toe aan een nieuwe uitdaging. Nogmaals, ik ga niet weg uit onvrede of onmacht vanuit de Amersfoortse situatie. Ik zie daar heel veel kansen, maar vooral op de lange termijn. De kansen die ik nu krijg zijn veel concreter. Ik krijg een goede mogelijkheid om mezelf te ontwikkelen op mijn vakgebied, en dat is wat ik wil."
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht