3VOOR12/Utrecht geeft weg: 2 passe-partouts voor het hele Summer Darkness Festival 3VOOR12/Utrecht geeft weg: 2 passe-partouts voor het hele Summer Darkness Festival

Probeer hét underground lifestyle event nu uit via onze prijsvraag

, Sven Schlijper,

3VOOR12/Utrecht geeft weg: 2 passe-partouts voor het hele Summer Darkness Festival

Probeer hét underground lifestyle event nu uit via onze prijsvraag

Sven Schlijper, ,

Summer Darkness beleeft volgende week zijn derde editie. Drommen – vaak in stemmig zwart gestoken – festivalgangers bevolken dan weer een weekend lang de Utrechtse binnenstad. Metal, middeleeuwse folk, cyberbeats; Summer Darkness draait er zijn hand niet voor om. Ook niet voor T. Raumschmiere of concerten in kerken. Eén antwoord en je kunt het zelf aan den lijve meemaken!

Probeer hét underground lifestyle event nu uit via onze prijsvraag

Augustus is een drukke festivalmaand in het Utrechtse. Supernatural en Rockit zijn net achter de rug, deBeschaving is in aantocht en later krijgen we nog Zinin; het kan niet op! Een wat vreemde eend in die bijt vormt Summer Darkness; het underground lifestyle event dat dit jaar zijn derde editie beleeft. Dan komen gothic-minded mensen van heinde en verre in Utrecht samen. Het Summer Darkness festival stoelt ruwweg op drie poten: metal, cyber en medieval. Metalheadliners zijn Therion, Epica en Sonata Arcatica. Cyber kent knallers als Dulce Liquido, Suicide Commando en The Crüxshadows en QNTAL vormt het Middeleeuwse snoepje. Bovendien heeft Summer Darkness nog wat speciale acts in de aanbieding. T. Raumschmiere – Berlijns eigen anarchistische elektropunker – zette eerder Nu Heroes op zijn kop; zijn compromisloze dansinjectie wordt nu live en met band op Summer Darkness losgelaten tijdens een speciale gothic/electro-RAUW-avond. En dan presenteren platenlabels Cold Meat Industry en Seasons of Mist ook nog hun beste acts en mogen beginnende Nederlandse bands hun talenten tonen op het aparte FRET-podium. “Maar ik ben toch helemaal niet gothic?!”; horen we u misschien verzuchten. Of: “Hel en verdoemenis en dat een heel weekend lang; dat lijkt me wel erg zwaarmoedig.” Misschien is het dan nu tijd om de proef op de som te nemen. Om uit te vinden wat de gothic subcultuur werkelijk inhoudt, om mee te maken hoe veel of weinig Summer Darkness met pathologische depressie en zwartgalligheid te maken heeft. Hoe? Door bijvoorbeeld naar het gratis Summer Darkness openingsconcert te gaan. De Duitse medieval groep Estampie speelt namelijk een hoogst bijzondere show in de Domkerk! Een andere optie – om eens een keer helemaal kopje onder te gaan in Summer Darkness – vormt onze prijsvraag. Summer Darkness en 3VOOR12/Utrecht geven namelijk een set van twee passe-partouts voor heel Summer Darkness weg. Om deze kaarten te winnen, stuur je het antwoord op onderstaande vraag voor dinsdag 9 augustus aanstaande naar 3VOOR12@zomp.nl. - Uit hoeveel leden bestaat de Franse Cold Meat Industry-band Olen’k?
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht