Gem gaat niet verder met gitarist; debuutalbum komt toch rond mei uit

Bas de Graaff: “Maar alles komt goed, dat weet ik zeker"

Redactie 3VOOR12 VPRO, ,

Een oude bekende keert terug op het nest van Gem: gitarist Vincent Lemmen, vorig jaar nog een van de oprichters van de band, is na een verblijf in Duitsland teruggekeerd bij zijn oude bandmakkers. Hij neemt daarmee de plaats in van gitarist Simon Bonner, die wegens de welbekende 'muzikale meningsverschillen'de groep heeft verklaten. De release van het debuutalbum blijft nog steeds rond mei gepland.

De Utrechtse gitaarband Gem heeft besloten niet verder te gaan met gitarist Simon Bonner. Gitarist Bas de Graaff: ”Het verschil in benadering van muziek tussen Simon en ons werd te groot. We hebben het uitgesproken en besloten apart verder te gaan.” De plaats van Bonner wordt overgenomen door Vincent Lemmen, ooit samen met De Graaff oprichter van de band en bassist van het eerste uur. “Vincent heeft een half jaar in Duitsland gewoond maar is inmiddels weer terug”, aldus De Graaff.

Gem heeft net een maand van bezinning achter de rug. Er werd uitgerust van de vliegende start van 2004 en enkele bandleden brachten hun fulltime baan terug tot een parttime baan om zodoende de combinatie met het spelen in een band mogelijk te maken. “Half maart moeten de opnames voor het debuutalbum klaar zijn. Gem neemt op in de Excelsior huisstudio van Frans Hagenaars. “Het wordt een goede afspiegeling van wat we nu live doen. We nemen zonder al teveel poespas op. We willen het simpel houden: een mooie korte rockplaat”, aldus Maurits Westerik in Dubbel Check.

Of Lemmen op het album zal spelen is nog niet duidelijk. De Graaff: “Dat hangt ervan af of hij goed is ingewerkt. Maar Maurits of ik kunnen die partijen ook spelen. Maar alles komt goed, dat weet ik zeker.” Woensdag 3 maart maakt Vincent Lemmen voor de tweede keer zijn podium debuut bij Gem. Donderdagavond speelt de band in De Helling bij de lancering van 3VOOR12/Utrecht.