Paleisrevolutie: Mallotige Vlaming Stijn knutselt erop los met electro en stemmetjes Paleisrevolutie: Mallotige Vlaming Stijn knutselt erop los met electro en stemmetjes

Stijn krijgt aarzelende Hollandse voetjes maar moeizaam van de vloer

, Ingmar Griffioen,

Paleisrevolutie: Mallotige Vlaming Stijn knutselt erop los met electro en stemmetjes

Stijn krijgt aarzelende Hollandse voetjes maar moeizaam van de vloer

Ingmar Griffioen, ,

Hij heeft het vermoedelijk als een zware last ervaren. Hét Vlaamse electropoptalent Stijn trad als eerste aan in de foyer. Ondanks zijn tamelijk charmante live-show en vele pogingen om het publiek tot participatie te bewegen, bleef het met die stroeve Hollanders echter een tamme bedoening.

Stijn krijgt aarzelende Hollandse voetjes maar moeizaam van de vloer

Act: Stijn, 26 juni 2004, Paleisrevolutie, Muziekcentrum Vredenburg Muziek: Poppy knutselelectrofunk met inventieve stemloops. Stijn doet alles live zelf en dat is knap. Zijn vocalen gaan van lichtvoetig tot hoogdravend klassiek. De Vlaamse krullenbol moet oppassen om niet te zeurderig te zingen en in ‘Pussy On My Mind’ draaft hij met wisselend succes ver door. Hij heeft het vermoedelijk als een zware last ervaren. Hét Vlaamse electropoptalent trad als eerste aan in de foyer. Ondanks zijn tamelijk charmante live-show en vele pogingen om het publiek tot participatie te bewegen, bleef het een tamme bedoening met die stroeve Hollanders. Dat verbaasde hem hogelijk. Hij had tenslotte begrepen dat George Clinton het Utrechtse publiek roemde om de sfeer en bezieling die ze brachten bij zijn live-shows. 'But you prove me wrong', mijmert Stijn. 'Ik hoop dat het bij Vive La Fête wel leuk wordt. Misschien als de uitslag bekend is en jullie wat meer gedronken hebben.’' En Stijn kreeg helemaal gelijk. Ach over een paar jaar mag hij wellicht ook van de geneugten van een ingespeeld en uitbundig publiek in de grote zaal proeven. Plus: Veel frisse ideeën, soms razend knap geïmproviseerd. Min: Beetje rommelig, sommige stemmetjes gaan snel op de zenuwen werken Conclusie: Live is het vooralsnog niet continu overtuigend, Stijn heeft teveel inkakmomenten die afbreuk doen aan de spanning die hij met fijne elektrobeats opbouwt. Cijfer: 7 Live: Ten Days Off in Gent (20-07), Lovefields (14-08), Pukkelpop (20-08) en Lowlands (22-08).
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht