Paleisrevolutie: Le Peuple de l'Herbe verlicht duisternis kleine zaal met relaxte dubhop Paleisrevolutie: Le Peuple de l'Herbe verlicht duisternis kleine zaal met relaxte dubhop

Wisselvallige show hinkt op twee gedachten: dansen of loungen?

, Ingmar Griffioen,

Paleisrevolutie: Le Peuple de l'Herbe verlicht duisternis kleine zaal met relaxte dubhop

Wisselvallige show hinkt op twee gedachten: dansen of loungen?

Ingmar Griffioen, ,

Le Peuple de l’Herbe kreeg alle techniek amper aan de praat en tijdens de show was het onzeker of die ruis, dat gekraak en gezoem nu wel of niet onderdeel waren van hun zweverige stonie-trip door een erg afwisselend muzikaal landschap.

Wisselvallige show hinkt op twee gedachten: dansen of loungen?

Act: Le Peuple de l’Herbe, 26 juni 2004, Paleisrevolutie, Muziekcentrum Vredenburg Muziek: Zware chillout-muziek, vlotte raps en human beatboxing over diverse dance-beats. Moeilijk te categoriseren collectief uit Lyon stoeit met vier draaitafels, drums, toetsen, trompetten en een Engelse rapper. De lome filmische deuntjes zorgen, gepaard aan ratelende beats (van funk, ragga en dubreggae tot hip hop, jungle en breakbeat), voor een even dans- als loungebaar feestje. Voor aanvang duurde het ruim een kwartier en leek het er zelfs even op dat ze het opgaven. Le Peuple de l’Herbe kreeg alle techniek amper aan de praat en tijdens de show was het onzeker of die ruis, dat gekraak en gezoem nu wel of niet onderdeel waren van hun zweverige stonie-trip door een erg afwisselend muzikaal landschap. Plus: Ideale feestmix voor zowat ieder festival. Min: Jammer dat er letterlijk en figuurlijk nogal wat ruis op de lijn zit. Zit de vaart er net lekker in, verknallen ze het met een rommelige freestyle-sessie. Conclusie: Formatie grossiert in spannende ideeën, die door iets meer te kiezen, best in een strakkere en coherentere vorm mogen worden gegoten. Cijfer: 7,5 Live: veel Europese festivals, waaronder New Attraction: 10 juli bij de Kardingeplas in Groningen.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht