De gemuteerde jazz van MFP Collective maakt indruk op Supernatural De gemuteerde jazz van MFP Collective maakt indruk op Supernatural

MFP Collective heeft vanaf september tweewekelijkse avond in Stadsschouwburg

, Jacinthe Versteeg en Suzanne Verhoog,

De gemuteerde jazz van MFP Collective maakt indruk op Supernatural

MFP Collective heeft vanaf september tweewekelijkse avond in Stadsschouwburg

Jacinthe Versteeg en Suzanne Verhoog, ,

Aan het begin van de warme Supernatural is het Jazz it Up podium voor het Utrechtse MFP Collective. Ondanks dat het festival nog niet echt op gang gekomen is, maken de heren indruk op de 3VOOR12/Utrecht reporters. Na het optreden raken ze in gesprek met de mannen, om eens nader kennis te maken.

MFP Collective heeft vanaf september tweewekelijkse avond in Stadsschouwburg

Aan het begin van de warme Supernatural is het Jazz it Up podium voor het Utrechtse MFP Collective. Ondanks dat het festival nog niet echt op gang gekomen is, maken de heren indruk op de 3VOOR12/Utrecht reporters. Na het optreden raken ze in gesprek met de mannen, om eens nader kennis te maken. De heren achter het MFP collective zijn Erik van Beek en Mathijs Duringhof. Zelf zijn ze vrij bescheiden over hun optreden als de 3VOOR12/Utrecht redacteuren hen complimenteren vanwege hun geweldige optreden. Op de vraag wat ze van het festival vinden antwoorden ze beide dat ze het festival te gek vinden. Van Beek merkt op: ‘We hebben wel vaker op grote festivals opgetreden, zoals Extrema, waar een aparte Supernatural tent stond, het verschil is nu dat dit een festival is met één muziekstijl’. ‘Het is wel zo dat wij meer de soulkant vertegenwoordigen en Supernatural meer de funkkant, maar dat gaat goed samen. We passen onze muziek ook niet aan voor dit festival’. Van Beek beschrijft de muziek die het MFP Collective maakt als gemuteerde jazz. Duringhof vertelt over het label dat ze anderhalf jaar geleden samen hebben opgezet: ‘Het label heet Flyin’ High records. Dat verwijst naar de Flyin’ High avonden in de voormalige Vloer’. ‘We zijn nu bezig met mijn nieuwe band, Moody Allen, waar ook toetsenist Joep Beving in zit. Dit jaar nog komen er drie 12-inches op Flyin' High Records uit.' Erik van Beek: ‘Nu richten we ons alleen op dj’s, maar volgend jaar willen we een album en verzamelalbum op cd uitbrengen zodat we ook een groter publiek kunnen bereiken’. MFP Collective heeft vanaf 4 september elke 2 weken een vaste Zindering avond in de Schouwburg.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht