De Beschaving is er voor iedereen De Beschaving is er voor iedereen

Een fotoverslag

, Jacinthe Versteeg en Merel Schoot,

De Beschaving is er voor iedereen

Een fotoverslag

Jacinthe Versteeg en Merel Schoot, ,

'Voor iedereen wat wils' leek het motto van Festival De Beschaving dat zaterdag 14 augustus op de Vleutenerweide plaatsvond. Want qua programmering was het van alles wat: theater, muziek, literatuur. En het publiek was al even divers: niet zo hip, wel hip, jong, oud, studenten maar ook hele gezinnen, en zelfs een enkele bejaarde die zich met de wandelstok een weg door een modder baande. Een impressie in foto's.

Een fotoverslag

'Voor iedereen wat wils' leek het motto van Festival De Beschaving dat zaterdag 14 augustus op de Vleutenerweide plaatsvond. Want qua programmering was het van alles wat: theater, muziek, literatuur. En het publiek was al even divers: niet zo hip, wel hip, jong, oud, studenten maar ook hele gezinnen, enkele ouden van dagen die zich met wandelstok door de modder een weg baanden, mensen op picknickkleedjes waar kinderen werden verschoond naast groepjes goths die even de Summer Darkness hadden gelaten voor wat ze was.

Een beetje van alles wat, en dat maakte dat het festival een beetje een 'eigen gezicht' mistte. Deed het publiciteitsmateriaal, de posters, het logo, al heel sterk aan Lowlands denken, bij de aankleding van festivalterrein (de tenten, de boog boven de entree) was ook erg goed naar dat voorbeeld gekeken was. En met al dat theater deed het festival nogal 'Paradesk' aan, terwijl qua sfeer het festival eigenlijk meer van Parkpop had. Maar dan zonder de koelboxen, want bij de Beschaving moest binnenkomst alle eetbaars, van appel tot sultanakoekje, ingeleverd moest worden.

Hoe dan ook, de Beschaving was bovenal een relaxt en gezellig festival en de doelstelling van de organisatie om er een festival 'zonder irritaties' van te maken werd vrijwel geheel gehaald. Op 1 punt na dan: de wachtrijen voor de eettentjes.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht