Welke releases sprongen er voor de redactie van 3voor12/Tilburg boven uit in de afgelopen maand? Wij pikten er vijf voor je uit, met in september heel fijne nummers van o.a. Simpleton, Docile Bodies en Mood Bored.

Simpleton - Pleasure to Meet You

Simpleton (het alias van Chris Berendsen) schrijft en arrangeert zijn nummers waarin hij gitaargedreven indierock met synths combineert, en ook niet ver weg kijkt van de altpop. Dat is te horen in zijn nieuwe single 'Pleasure To Meet You’, afkomstig van zijn aankomende EP The Simpleton Show Pt. 2. De coming-of-age-song verkent het verlangen om door te gaan na een relatie, maar het onvermogen om het dan ook écht los te laten. De lyrics worden ondersteund door een coole shuffle-beat en met de catchy hook horen we invloeden van MGMT en The Wombats.

Nowa - Addicted To Your Body

Nieuw in de Tilburgse muziekscene is NOWA. Als voorbode op zijn debuut-EP SUPERSTARDOM brengt de Rockacademiestudent zijn derde single 'Addicted To Your Body'. Het is een explosieve mix van pop en rock waarin duidelijk invloeden te horen zijn van The 1975 en Jett Rebel. Het nummer vertelt een verhaal van fysieke aantrekking en obsessie binnen een relatie die draait om verlangen in plaats van liefde. Voor de ik-persoon is dat geen issue; hij wil vooral plezier beleven en de wereld van de ander op zijn kop zetten. Een dansbare song, perfect om los op te gaan.

Docile Bodies - Cathedral

Postpunkers Docile Bodies zijn weer helemaal terug en met het binnenkort te verschijnen debuutalbum Light Will Come Our Way kiest het viertal voor romantiek en melancholie waarvan 'Cathedral' een van de eerste salvo's is. Een uitgedragen epos van 6,5 minuut die je vanaf het eerste moment grijpt en met ringende gitaren en donderende drums in intensiteit alleen maar toeneemt. Laat dat licht maar komen en houdt 3voor12/Tilburg in de gaten voor een groot interview met Docile Bodies.

Mood Bored - Wake Up With You (WUWU)

Hoe heerlijk is het als je als band al langer een song in je repertoire hebt die iedereen ondertussen kan meezingen, terwijl die niet eens officieel uit is? Mood Bored's Wake Up With You (WUWU) is er zo eentje en is productie-wise weer van hoog niveau; stereovocalen die je hoofd heen en weer laat slingeren, sterk gitaarspel, stevig drumwerk en melodieën die je snel mee loopt te neuriën. Oh, en hebben we al gezegd dat er een heel coole video is geschoten voor WUWU?

BUNKER - The Remedy

Is het grunge? Is het britpop? Who cares, het is BUNKER; een van de leukste gitaarbands die de (deels studerend aan de) Rockacademie sinds enige tijd in huis heeft. Lijzige zang, een groove om je vingers bij af te likken en een gitaarsolo in het midden waarvan je hoopt dat die live nog drie keer zo lang duurt. Een remedie tegen grijze wolken en de ideale soundtrack voor al die dorre bladeren van je wegschoppen.

Al deze releases en meer staan in de 3voor12/Tilburg: Nieuwe Muziek Spotifyplaylist die we wekelijks verversen. Check de hele lijst hieronder.