Geen gebrek aan evenementen aan het begin van het nieuwe seizoen. Wie geïnteresseerd is in de combinatie van muziek en film kan het eerste weekeinde van september het hart ophalen bij het Music Film Festival in diverse zalen en bioscopen, waar metalheads terecht kunnen bij het Tilburg Metal Fest en avontuurlijke geesten zich de laatste dagen van de maand kunnen laten verrassen bij Murf/Murw. Veel gaafs kortom.

CAT'S CULT @ THE CAT'S BACK

Na een kleine zomerstop keert het 013-garagepunkinitiatief Cat's Cult terug in The Cat's Back bij de Kattenrug. Het concept is gelukkig ongewijzigd: een tweetal energieke herriebandjes, in dit geval Sultan. en Minor Citizen, die je gratis en voor niets aan het zweten en bewegen krijgen, mits je jezelf uiteraard op tijd in de krappe ruimte hebt weten te proppen. Dat wordt ongetwijfeld weer reuzegezellig.

TILBURG METAL FEST @ FOXFARM

In het verre westen van Tilburg vind je de FoxFarm, waar je als metaalfanaat net als vorig jaar welkom bent op het Tilburg Metal Fest. Naast de Deense headliner Mercenary wordt de line-up deze zaterdag gevuld met bands van eigen bodem, waaronder lokale grootheden Changing Tides en Ill Trusted. Wil je alvast in de stemming komen? Ga dan vrijdag naar Total Thrash, een film over de Duitse thrashscene in Pathé.

CAMILLA BLUE @ HEYHOEF-BACKSTAGE

We blijven nog even in de westelijke uithoek van onze stad voor het concert van Camilla Blue op zondagmiddag in Heyhoef-Backstage in de Reeshof. Na haar albums 'Blue' en 'Yellow' is deze door grootheden als Leonard Cohen en Nina Simone beïnvloede liedschrijfster nu aan het werk aan 'Shake Off All Bad' en komt ze met een nieuwe show naar Tilburg. Ze wordt voorafgegaan door het Rockacademietalent Lucy Fabienne.

ZAAGMANZ OP DE STOEP @ HALL OF FAME

De Spoorzone komt volop tot leven in de tweede week van september. Zo trapt Club Smederij op donderdag de twaalfde een concertreeks onder de noemer 'Tweeëntachtig' af met optredens van House Arrest en Grote Geelstaart, terwijl een dag ervoor Bunker en Crybabies in Loc Brewery staan en de Hall zelfs met een heus minifestival uitpakt, waar je een vijftal lokale bands voor nop kunt zien spelen. Bij zijn, meemaken.

BIM BRAM BEIEREN @ PODIUM BIJ HEIKESE KERK

Muziekpodium Paradox ontwaakt ook uit zijn zomerslaap met talloze evenementen, beginnend met het Music Film Festival en eindigend met het concert van Harmen Fraanje & Arve Henriksen en Murf/Murw. Niet in Paradox, maar wel daardoor ondersteund gaat Bram Stadhouders op vrijdag de dertiende de beiaard van de Heikese Kerk met zijn gitaar aansturen, terwijl Koen Smits trompetklanken toevoegt. Komt dat horen en zien.

MMMARIO'S 60TH BDAY FESTIVAL @ LITTLE DEVIL

Geweldig nieuws voor Little Devil en alle fans: na een succesvolle crowdfundingcampagne is de noodzakelijke verbouwing van de achterzaal volledig bekostigd, waardoor er liveshows kunnen blijven plaatsvinden. In het eerste weekend van september staan er al enkele orkestjes gepland, het tweede staat in het teken van de zestigste verjaardag van (Metal) Mario met een handvol acts uit binnen- en buitenland. Tof.

40 JAAR CONCERTZENDER @ HET CENAKEL

Hedendaags muziekinitiatief De Link start het nieuwe seizoen met een avond ter ere van het veertigjarig bestaan van trouwe mediavennoot De Concertzender. Met dank aan die zender betreden deze avond pianist Antonii Baryshevskyi, organist Oscar Peters en accordeonduo Toeac de planken, waarbij laatstgenoemd duo onder meer werk van de eerder dit jaar overleden Tilburgse componist/gitarist Frank Crijns uitvoert.

RADAR MEN FROM THE MOON @ HALL OF FAME

Voor iedereen die een beetje thuis is in het Roadburn-universum is Radar Men From The Moon geen onbekende naam. De stevige Brabantse band presenteert deze vrijdag zijn vorige maand uitgekomen nieuwe plaatwerk 'Vomitorium' aan het publiek in de Hall, waar je voor een luttele vijftien euro bij kunt zijn. [Mocht je nu volkomen platzak zijn, dan kun je deze avond ook naar minifestival Nachtruis in De Nachtzuster.]

MURF/MURW FESTIVAL @ DIVERSE LOCATIES

We besluiten dit summiere overzichtje met het multidisciplinaire festival Murf/Murw, dat alweer zijn derde postcorona-editie kent. Bezoekers van eerdere afleveringen van dit 'feast for the specific' weten dat ze op dit fijne festijn het onverwachte mogen verwachten. Deze keer maken op muziekgebied onder meer cult act The Ex en lokale grootheden Autarkh Collective en Ggu:ll hun opwachting. Gewoon gaan.