De laatste dag Paaspop is aangebroken en na het miezerige weer van gisteren maken we ons vandaag op voor nog meer regen. We modderschaatsten van stage naar stage op deze Eerste Paasdag en hebben onze favoriete acts van de zondag wederom voor jullie op een rijtje gezet.

Wat begon met een fles wijn en een akoestische gitaar op een regenachtige dag in 2016 is inmiddels al zes jaar bekend als de band Hot Milk, bestaande uit beste vrienden Jim en Hannah, alias Han. Ze ontmoetten elkaar in een bar en er ontstond al snel een hechte vriendschap met de voorliefde voor emo-powerpop als fundering.

>>> lees verder

De laatste uurtjes van Paaspop zijn ingegaan en dat betekent: geen tijd meer voor poespas. Het publiek bij Bad Nerves is dan ook wat ongeduldig. Gelukkig beginnen ze meteen en galmen de schrijnende gitaarklanken al snel door de Jack. Terwijl zanger Bobby Nerves (die zijn achternaam duidelijk aan de band heeft gegeven) graag een praatje doet tussendoor wordt er af en toe op zijn bescheiden Brabants ‘SPEULEEH!’ geroepen. 

>>> lees verder

Het is de laatste dag van Paaspop 2024 en terwijl Tiësto (ofwel DJ Tosti, volgens Marco) staat te draaien, keert Heideroosjes voor de tiende keer terug naar de The Jack Daniel's Stage. De punkband levert de nodige kritiek op de huidige versie van het festival: “Het is een soort Tokyo kermis on speed”, zegt Marco. “Laten we zorgen dat Paaspop meer is dan platte techno!”

>>> lees verder

Als we Wende met een rood leren jasje het podium op zien lopen, staan er al aardig wat mensen klaar in de Phoenix. De kenner herkent haar meteen: de glinstering in Wende’s ogen is al van ver te zien. We zien het allang in haar blik, maar al snel geeft ze toe: “Er is niets leuker dan dit.” Het kan simpelweg geen toeval zijn dat de regen net begint te vallen als haar stem klinkt en ze sierlijk begint te dansen. Wende raast over het podium als een storm en pakt het publiek in met haar magistrale, krachtige uitstraling.

>>> lees verder

Nog voordat Chase & Status aantreedt, stinkt het al goed naar zweet in de Phoenix. De tent staat ramvol en we vinden het op voorhand al een vreemde keuze om deze drum ‘n bass-giganten niet neer te zetten in de grootste tent van Paaspop, de Apollo. Al snel blijkt dat een juiste voorspelling, want op de borden buiten de tent is te lezen dat de area vol is. Voor de die-hards waren de poppy albums Brand New Machine en Tribe een teleurstelling, maar Chase & Status weten dondersgoed van welke albumtracks de heads in de Phoenix alsnog blij worden.

 >>> lees verder

Voor meer Paaspop 2024 check je ons uitgebreide dossier.