Hoewel Pasen pas aankomende zondag is, is het paasfeest in Schijndel deze vrijdag alvast van start gegaan. En zoals we gewend zijn van Paaspop komen alle genres aan bod: van postmetalsensatie Amenra tot één van Neerlands grootste popiconen Acda en de Munnik. Dat zorgt dan ook voor een bijzonder uiteenlopend publiek. Technovlinders, metalheads, hiphopliefhebbers: alles loopt hier in Schijndel rond.

Anouk, tja heeft ze nog een introductie nodig? Ze is één van de bekendste zangeressen van Nederland en met haar intrigerende houding weet ze heel het land al ruim 25 jaar lang in te pakken met haar catchy songs die reiken van rock tot pop en van soul tot r&b. De eigenwijze zangeres is een echt icoon in ons kikkerlandje en dat bevestigt ze op Paaspop nog maar eens.

>>> lees verder

‘I Fink U Freeky’ is een van Die Antwoord’s meest beluisterde nummers op Spotify, en freaky is dan ook een hele goede, beknopte samenvatting van de muziek die de Zuid-Afrikaanse groep maakt. In de basis zijn ze een alternatieve hiphopgroep, maar dan wel eentje die niet vies is van een flinke lading dance, rave en andere smaken elektronische muziek. Na vier jaar niet te hebben opgetreden, maken ze hun comeback op de Paaspopvrijdag.

>>> lees verder

Als opener van The Jack Daniel’s Stage staat de nog maar anderhalf jaar jonge band Hiqpy stevig in hun schoenen voor een publiek dat nog wat voorzichtig achterin de tent afwacht. Het is voor het Amsterdamse viertal de eerste show van hun eerste echte festivalseizoen. Dat Hiqpy is ontstaan uit Wolf Alice-achtige liedjes horen we nog wel terug, maar de band lijkt nu toch echt een eigen sound gevonden te hebben.

>>> lees verder

Geen DI-RECT als eerste op de planken van Apollo, maar wel mede-Hagenaar(-ees?) Dennis Weening die al de hele dag de acts mag aankondigen. Trots dat hij is om zijn vrienden aan te kondigen als ‘de allerbeste band uit Den Haag’. Een mening, maar wat wel vast staat is dat de mannen ondertussen bijna álle festivals van Nederland hebben aangedaan en met goed samenspel indruk maken. De titel ‘Beste Band van Nederland’ komt dan wel aardig in de buurt en wie krijgt het voor elkaar om iedereen in die grote tent mee te laten springen diep in de nacht als de energie normaal gesproken al weg is?

>>> lees verder

In de Phoenix worden de laatste glittertjes nog even op de wangen geplakt, het publiek maakt zich op voor een gloeiend hete show. Prins S. en de Geit is inmiddels een begrip apart door hun poëtische electrodancebeats en hebben daarom dit jaar een welverdiende stage-upgrade gekregen. Waar ze vorig jaar nog in de veel kleinere Roxy stonden, lijkt het Nederdiscopoptrio zich vandaag meteen thuis te voelen in de grotere tent. De geitenfamilie is meer dan ready.

 >>> lees verder

Voor meer Paaspop 2024 check je ons uitgebreide dossier.