Het zijn vreemde en onzekere tijden op concertgebied, maar niettemin probeert menig podium zich, op bescheidener schaal dan voorheen, door deze moeilijke periode heen te worstelen met shows waarin de nadruk begrijpelijkerwijs ligt op talent uit eigen land of uit de niet al te wijde omgeving. Mochten al deze optredens doorgaan, dan blinkt oktober bovendien uit in interessante 'double bills'.

REMY ALEXANDER & SJORS VAN DER MARK @ CENAKEL

Het eerste dubbelconcert komt op conto van De Link, dat in oktober sowieso op dreef is: voordat Ensemble Klang Breukers muziek bij de film Faust opnieuw tot leven wekt en het Ives Ensemble een door De Link geïnstigeerd nieuw werk tot klinken brengt, is het aan componist Remy Alexander en gitarist Sjors van der Mark om een divers program in twee delen te presenteren in Het Cenakel.

EVA VAN PELT PRESENTEERT ‘NU’ @ PARADOX

Hét Tilburgse muziekpodium dat ondanks alle beperkingen het meest onversaagd door blijft programmeren, is ongetwijfeld Paradox. Je kunt hier soms zelfs nog gratis terecht, bijvoorbeeld bij de jazzsessies en het Zuid-Nederlands Workshop Orkest. Niet helemaal voor nop, maar ook nog net niet uitverkocht is deze op persoonlijk contact (op afstand) gerichte show van Eva van Pelt en band.

BENTE + AISHA @ HALL OF FAME

Een dag na het uitverkochte concert van Zalm en Waarom Niet?, en een slordige anderhalve week voor de Popronde Poppodium Preparty, landt het jonge pop- en acteertalent Bente Fokkens deze zaterdag in de Hall voor een tweetal performances in een intieme setting, waar je met een beetje mazzel nog bij past. Rockacademiestudente en soul- en r&b-fan Aisha verzorgt het voorprogramma.

SANNE RAMBAGS & SJOERD VAN EIJCK @ PARADOX

In het kader van Music Hub Brabant (een talentontwikkelingstraject waar ook Eva van Pelt in zat) staat vocaliste Sanne Rambags deze avond met een kwartet op de planken om haar ‘Sagen’-project te presenteren, waarin ze zich geïnspireerd door Estés laat leiden door de wijsheid vervat in oude vertellingen. Pianist Sjoerd van Eijck neemt het stokje vervolgens van haar over met een try-out.

JÖRG BRINKMANN TRIO ALBUMRELEASE @ PARADOX

We blijven nog even in Paradox voor de albumlancering van het Jörg Brinkmann Trio, een drietal dat naast de naamgever op cello plus elektronica en Dirk-Peter Kölsch op drums ook de vermaarde Tilburgse pianist Jeroen van Vliet omvat. Op het nieuwste werk ‘Labyrinth’ koppelt men muzikaal experiment aan heldere lijnen met ensemblespel waarin nuance boven virtuoos machtsvertoon gaat.

MATTEO MYDERWYK & JACCO WYNIA @ THEATERS

Begonnen we dit maandoverzichtje al met een dubbelconcert, we eindigen er ook mee: deze laatste donderdag van oktober staan Matteo Myderwyk en Jacco Wynia namelijk samen op het affiche van Theaters Tilburg. In de intieme studio van het complex geven beide door de neoklassieke muziek beïnvloede pianisten vroeg en laat op de avond een paar concerten, die zeker memorabel zullen zijn.